Belediye Başkanı Dededen, minik öğrencilere jest

Belediye Başkanı Dededen, minik öğrencilere jest


MUŞ (A.A) - Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, 2 yıl önce başlattıkları ücretsiz öğrenci taşımacılığına, pazartesi gününden itibaren yeniden devam edileceğini söyledi.
     Muş-Bitlis karayolunda, yaklaşık 3 kilometre yürüyerek okula giden 500 öğrenci için ücretsiz taşıma hizmeti verilerek, öğrenciler her sabah ve öğle belediyenin tahsis edeceği otobüsle güzergahlarından alınarak 4 ayrı okula götürülecek.
     Dede, yaptığı açıklamada, öğrenciler için 2 yıldır yaptıkları ücretsiz servis uygulamasına bu yıl da devam edeceklerini bildirdi.
     Üniversite hattında çalışan halk otobüslerinin bu hafta içinde servise başladığını belirten Dede, şöyle konuştu:
     Biz 2 yıldır yaptığımız gibi bu yıl da ilköğretim öğrencilerini ücretsiz taşıyacağız. Bu uygulamayı eğitim ve öğretim yılının başında yapacaktık. Ama üniversite öğrencilerinin mağduriyeti söz konusu olunca otobüsleri onlara tahsis ettik. Şu anda bu otobüslerimizi o hattan çektik. Bir otobüsümüzü Muş-Bitlis karayolunda görevlendireceğiz. Çocukların ulaşımda yaşadığı mağduriyeti gidermek için, servis hizmeti sunacağız. Bu uygulamayla öğrencilerimiz artık kış mevsiminden olumsuz etkilenmeyecek. Bu öğrencilerimiz hem ağır kış şartlarından dolayı hem de yaklaşık 6 kilometrelik yolu yürüdükleri için sıkıntı yaşıyorlardı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Dededen, minik öğrencilere jest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER