Belediyede çalışan memurlara sosyal denge sözleşmesi

Belediyede çalışan memurlara sosyal denge sözleşmesi


HATAY (A.A) - Antakya Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında, Antakya Belediyesinde çalışan memurların ekonomik hayat koşullarının iyileştirilmesine yönelik Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandığı bildirildi.
     Antakya Belediyesi Basın Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Bem-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı Murat Başar ve Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhanın imza attıkları sözleşme kapsamında belediyede çalışan 162 memura sosyal denge yardımı yapıldı.
     Antakya Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Savaş, sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, tek amaçlarının Antakya halkına hizmet etmek olduğunu belirtti.
     Bem-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı Murat Başar da çalışanların lehine bir toplu sözleşme yapıldığını dile getirerek, Birlik ve beraberlik içinde sosyal standartları yükseltmek için sözleşmemizi imzalıyoruz. Antakya Belediyesindeki sözleşme oranları Büyükşehir Belediyeleri standardında ve Türkiye ortalamasının üstünde olmuştur. Şahsım, sendika yönetimimiz ve üyelerimiz adına memurlarına sahip çıkan, onların hakkını fazlasıyla gözeten, memurların refah düzeyinin artmasını sağlayan belediye başkanımızın yakın ilgisine ve desteğine teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun dedi.
     Antakya Belediyesi ve Bem-Bir-Sen arasında imzalanan toplam 162 memuru kapsayan sözleşmeye göre, memurların aylık maaşlarına net 544 TL, müdürlere 612 TL, başkan yardımcılarına ise 680 TL zam yapıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar / Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Belediyede çalışan memurlara sosyal denge sözleşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER