Belçika iş heyeti İZTOda

Belçika iş heyeti İZTOda -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: -EXPO 2020de İzmire oy verirseniz iki şehir de kazanır


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Belçikanın EXPO 2020 için oyunu İzmire vermesi halinde iki tarafın da kazançlı çıkacağını söyledi.
     Belçikanın Antwerp Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Luc Luwel ve beraberindeki heyet, İZTO Başkanı Demirtaşı ziyaret etti.
     Demirtaş, Antwerpin Brüksele çok yakın mesafede bir kent olduğunu, çeşitli konularda işbirliğine gidilmesi gerektiğini söyledi.
     İzmirin sağlıksız kentleşmeye sahip olduğunu dile getiren Demirtaş, kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğini belirterek, kentte her yıl 30 bin konutun yenileneceği bilgisini verdi. Belçikalı inşaatçıları da İzmire yatırım yapmaya davet eden Demirtaş, İki kent arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerek dedi.
     İzmirin EXPO 2020 adaylığına da değinen Demirtaş, EXPO 2020 adaylığımızı desteklerseniz sizin de avantajınız olur. 5 aday var, mutlaka sizlerden oy isteyecekler. Taylanda oy verirseniz size hiçbir şey kazandırmaz. Dubai de aynı şekilde size bir şey kazandırmaz. Kazan kazan ilkesiyle EXPO 2020de İzmire oy verirseniz iki şehir de kazanır. Zaten Başbakanınız destek sözü verdi diye konuştu.
     Antwerp Ticaret Odası Başkanı Luc Luwel ise Avrupanın ikinci büyük liman kenti olduklarını, dünyadaki işlenmemiş elmasın yüzde 85inin Antwerpe geldiğini vurguladı. Luwel, ülkeler arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Belçika iş heyeti İZTOda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER