Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -TOFAŞın yeni sezon açılışı yapıldı -TOFAŞ Üst Yöneticisi Başaran: -Bursa ile tamamen gönül bağı sağladığımızı, her tarafımızla Bursaya entegre olduğumuzu görüyoruz


BURSA (A.A) - Beko Basketbol Ligi takımlarından TOFAŞın yeni sezon açılışı yapıldı.
     Bursa Anadolu Otomobil Müzesinde gerçekleşen açılış törenine, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, TOFAŞ Üst Yöneticisi Kamil Başaran, TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan, kulübün eski başkanlarından Ersin Taş ile teknik heyet ve basketbolcular katıldı.
     Kamil Başaran, törende yaptığı konuşmada, şehit haberlerinin gelmesi üzerine önce önce töreni iptal etmeyi düşündüklerini, daha sonra kutlama kısmını iptal edip, sade bir açılış yapmaya karar verdiklerini söyledi.
     Konuşmasının başında konukları 1 dakikalık saygı duruşuna davet eden Başaran, TOFAŞın 44 yıldır Bursada faaliyet gösterdiğini, Türkiyenin ilk otomotiv sanayi kuruluşu olduğunu, halen 5 markaya üretim yaptığını, 8 bin çalışanıyla ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalıştığını bildirdi.
     Başaran, TOFAŞın Türkiyede birçok ilki gerçekleştirdiğine işaret ederek, Ümit ediyorum ki bundan sonraki süreçte de ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İstihdam olarak, yerli üreterek bugünden daha fazlasını Türk ekonomisine vereceğiz. Bursada büyüdük ve sağladığımız tüm katma değerle her şeyi Bursa ile paylaşmak istiyoruz dedi.
     Bundan sonra sadece istihdam ve endüstriyel büyümeyi yeterli görmeyeceklerini, spor, kültür ve sanat faaliyetlerine daha fazla önem vereceklerini kaydeden Başaran, TOFAŞ olarak basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi ve briç ana spor dalları olmak üzere pek çok branşta faaliyet gösteriyoruz. Kim bilir, belki tekrar otomobil sporunu canlandırabiliriz. TOFAŞ Bursadaki bir çınar. Bursa ile tamamen gönül bağı sağladığımızı, her tarafımızla Bursaya entegre olduğumuzu görüyoruz diye konuştu.
     Başaran, 1974 yılında kurulan TOFAŞın bu süreçte, 1 kez yenilgisiz bölgesel lig şampiyonluğu yaşadığını, 4 kez 2. lig şampiyonu olduğunu, 3 kez Türkiye Kupasını kaldırdığını, 2 kere Türkiye ligi şampiyonluğu sevincini yaşadığını ve 1 kez de Cumhurbaşkanlığı Kupasını müzesine götürdüğünü ifade etti.
     Konuşmanın ardından Kulüp Başkanı Aydan, teknik heyet ve oyuncuları tanıttı.
     Törenin son bölümünde TOFAŞın altyapısında yetişen ve milli takımlara seçilen oyunculara plaket verildi.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER