BDP Sakarya 2. Olağan Kongresi

BDP Sakarya 2. Olağan Kongresi -BDP Mersin Milletvekili Kürkçü: -Türkiyede tartışarak, müzakere ederek, görüşlerimizi açıkça ifade ederek yeni bir Türkiyeyi, yeni bir toplumsal ve siyasal düzeni kurmak için barışçı bir gelişme yo


SAKARYA (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Türkiyede tartışarak, müzakere ederek, görüşlerimizi açıkça ifade ederek, yeni bir Türkiyeyi, yeni bir toplumsal ve siyasal düzeni kurmak için barışçı bir gelişme yolu açılsın dedi.
     Partisinin il başkanlığınca Arifiye ilçesindeki düğün salonunda düzenlenen 2. olağan kongresine katılan Kürkçü, özgürlük olmadan barış olmayacağını, barış olmadan da özgürlüğün elde edilemeyeceğini söyledi.
     Özgürlük, barış ve eşitlik için mücadele ettiklerini dile getiren Kürkçü,Türkiyede tartışarak, müzakere ederek, görüşlerimizi açıkça ifade ederek yeni bir Türkiyeyi, yeni bir toplumsal ve siyasal düzeni kurmak için barışçı bir gelişme yolu açılsın. Bunu herkesten çok Kürt halkı ve onun vekilleri isterdedi.
     Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Çerkez, Yezidi, Rum, Laz ve Türkiyede yaşayan kimliklerin arasında eşitlik olmadığı zaman barışın elde edilemeyeceğini savunan Kürkçü, şunları söyledi:
     Kadını, erkeği toplumsal cinsiyeti farklı olanı eşit kılmadıkça, bunlar arasındaki eşitlikleri anayasal bir güvenceye kavuşturmadıkça barış elde etmiş olamazsınız. Pek çok farklı inancın birlikte yaşadığı bu ülkede Aleviyi, Sünniyi, başka inançlara sahip olanları ve bir semavi güce inanmayanları inancında eşit saymadıkça hiçbir barışa varamazsınız.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber BDP Sakarya 2. Olağan Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER