BDP Mardin Milletvekili Ayna:

BDP Mardin Milletvekili Ayna: Türkiye ve diğer ülkelerde yaşanan tecavüz olaylarından toplumların rahatsız olmamaları durumunda, kadın ve sağlık sorunları çözümlenemez


DİYARBAKIR (A.A) - BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Türkiye ve diğer ülkelerde yaşanan tecavüz olaylarından toplumların rahatsız olmamaları durumunda, kadın ve sağlık sorunları çözümlenemezdedi.
     Ayna, Diyarbakır Eczacılar Odasında düzenlenen Kadın ve Sağlık konulu çalıştayda yaptığı konuşmada, kadın sağlığı konusunu tartışırken, kadınların yaşadığı sağlık sorunlarından çok, şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği kavramları üzerinde durulması gerektiğini söyledi.
     Yapılan bir araştırmaya değinen Ayna, şöyle dedi:
     ABDde yapılan bir araştırmada bir dakika içerisinde 90 kadın tecavüze uğruyor. Bunlardan rahatsız olmadığımız sürece kadın ve sağlık sorununu çözemeyiz. Sadece ve sadece kadın kimliğinden dolayı her şeyin reva görünüyor olması toplumsal akıl sağlığımızın olmadığını gösteriyor. Geçen yıl Dersimde 8 aylık bir bebeğe tecavüz edildi. İnsan bu olayı anlatırken bile zorlanıyor. 8 aylık bir bebeğe nasıl tecavüz edilir- Ama edildi. Yaşadığımız ve çalıştığımız mekanlarda kadın olarak yaşadığımız sıkıntılar ya da biyolojik kimliğimizden kaynaklanan sıkıntıların hiçbiri sağlığın tanımındaki iyilik haline karşılık gelmiyor. Bunlar sadece o anda karşı karşıya gelinen durumu bertaraf eden yada tıbbi bu terimle, önleyici değil, tedavi edici bir sonuca bizi vardırır. Türkiye ve diğer ülkelerde yaşanan tecavüz olaylarından toplumların rahatsız olmamaları durumunda, kadın ve sağlık sorunları çözümlenemez.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber BDP Mardin Milletvekili Ayna: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER