BDP Genel Başkanı Demirtaş:

BDP Genel Başkanı Demirtaş: Adalet Bakanının görevi, temsil ettiği makamın bir gereği olarak, geç kalmış da olsa cezaevine yapmış olduğu ziyareti anlamlı buldum


BİNGÖL (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanı Sadullah Erginin Sincan cezaevini ziyaret etmesiyle ilgili olarak, Adalet Bakanının görevi, temsil ettiği makamın bir gereği olarak geç kalmış da olsa, cezaevine yapmış olduğu ziyareti anlamlı bulduk dedi.
     Demirtaş, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi önünde yapılan basın açıklamasında, Türkiyede 58 cezaevinde yaklaşık 800 tutuklu ve hükümlü tarafından başlatılan açlık grevi ve ölüm orucunun 44. gününe girdiğini, her gün sayının arttığı söyledi.
     Maalesef hükümetten tek bir ses, tek bir yanıt gelmeden bu arkadaşlarımız içerde sadece barış için, akan kan dursun diye meşru, haklı talepler için bedenlerini ölüme yatırmış durumdalar diyen Demirtaş şöyle konuştu:
     Adalet Bakanı dün Sincan Cezaevinde açlık grevi yapan bir grup arkadaşımızı ziyaret etti. Biz, bu ziyareti önemsediğimizi belirttik. Bu bir adımdır. Adalet Bakanının görevi, temsil ettiği makamın bir gereği olarak geç kalmış da olsa cezaevine yapmış olduğu ziyareti anlamlı buldum. Bu adımları hızlandırarak, çok daha fazla geç kalmadan adımları hızlandırarak arkadaşlarımızın meşru ve haklı taleplerine yanıt olabiliriz, çözüm bulabiliriz. Adalet Bakanı, eğer bu konuda gerçekten mesafe kat edilsin istiyorsa, BDP olarak destek olacağız.
     Atılacak adımları destekleyeceklerini anlatan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu adımların hayata geçmesi için hükümete yardımcı olacağız. Eğer samimi bir çözüm anlayışı görürsek biz de samimiyetle yaklaşacağız. Çünkü bizim derdimiz üzüm yemek. Bizim bağcıyla bir sorunumuz yok. Sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Kim ki sorunların çözümüne samimi yaklaşırsa biz de ortaya samimiyet koyarız. Ama tek bir arkadaşımız içeride canını yitirirse ona izin verilirse duyarsız kalınırsa bu süre uzatılırsa bizim yaklaşımımız da tutumumuzda ona göre değişir.
     Eş başkanlar olarak İmralıya gitmek istediğimizi söylemiştik. Ailesini ve avukatlarını değil, bizi gönderin. Eş başkanlar olarak ilk adım olarak biz İmralıya gidelim. Türkiyedeki bütün cezaevlerine gidebiliyorsak İmralıya da gidelim. Bu bir adım olur. Bu karşılıklı olarak meseleyi çözme konusunda ön açıcı bir yol olur.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber BDP Genel Başkanı Demirtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER