BDP Genel Başkanı Demirtaş:

BDP Genel Başkanı Demirtaş: Türkiyede özgürlükler, kardeşlik, barış konuşulacaksa geçmişin mücadelesi yok sayılarak konuşulamaz


BURSA (A.A) - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiyede özgürlükler, kardeşlik, barış konuşulacaksa geçmişin mücadelesi yok sayılarak konuşulamaz dedi.
     Demirtaş, kentteki bir düğün salonunda düzenlenen BDP 2. İl Olağan Kongresinde yaptığı konuşmaya, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının şahsında, devrim mücadelesinde kararlı duruşla bugünlerin mirasına katkı sunan tüm devrimcilere şükran duyuyorum ifadeleriyle başladı.
     Bugün yürüttüğümüz mücadele, devrimcilerle birlikte BDPnin yürüttüğü mücadele o mirasın devamıdır diyen Demirtaş, Türkiyede özgürlükler, kardeşlik, barış konuşulacaksa geçmişin mücadelesi yok sayılarak konuşulamaz. Devrim mücadelesine kanını canını katmış tüm yolculara teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Siyasal açısından hızlı gelişmelerin yaşandığı bir dönemde bulunduklarını belirten Demirtaş, şöyle devam etti:
     Bir taraftan bütün Türkiye toplumu, Ortadoğu toplumu bir değişim, dönüşüm süreci yaşarken demokrasiye karşı taleplerini ve isyanını haykırırken, bir yandan da bu isyanı bastırmak isteyen egemen güçler var. Kendi geleceğimizi özellikle Ortadoğuda ezilen halkların geleceğini yazıldığı, yazılacağı tarihi günler yaşıyoruz. Bir kez daha bizim kaderimizi başkaları mı yazacak, yoksa kendi kaderimizi, siyasi geleceğimizi kendimiz mi belirleyeceğiz. İşte ona karar verilecek günlerdir. Eğer biz doğru siyasetle doğru mücadele tarzıyla bu süreçte kendi geleceğimizi kendi ellerimize almazsak yine başkaları bizimle ilgili başka senaryoları hayata geçirecek.
     Demirtaş, Kürtlere yönelik baskıdan nasibini almamış kimsenin kalmadığını öne sürerek, şunları kaydetti:
     Kimi göç etmek zorunda kalmıştır köyü yakıldığı için, kimi faili meçhul cinayetlerden kaçmak için buralara gelmiştir. Bu dönemde herkesin şunun kararını vermesi lazım; bizim yaşadığımız acılar, zulümler her neyse çocuklarımızla yaşasın mı yaşamasın mı- Ne bedeller ödenecekse biz de acı çekeceğiz çocuklarımız özgür yaşayacak. Özgür bir ülkede özgür halk olacağız. Bu halk bu kararı vermiştir. O kararı hayata geçireceğimiz tarihi günleri yaşıyoruz.
     (HRN-DOĞ-İU)
<< Önceki Haber BDP Genel Başkanı Demirtaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER