BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: (Büyükşehir Yasası) Bu yasa Türkiyeyi bölecek, eyalet sistemine ayıracak belli bir bölgede, Güneydoğu Anadoluda özerkliğin adımını atacak bir yasadır


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyükşehir Yasasına ilişkin, Bu yasa Türkiyeyi bölecek, eyalet sistemine ayıracak belli bir bölgede, Güneydoğu Anadoluda özerkliğin adımını atacak bir yasadır dedi.
     Destici, bir otelde düzenlen BBP İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin iç ve dış politikada kötü bir dönemden geçtiğini dile getirerek, ülkedeki birçok temel sorunların çözülmediğini öne sürdü.
     Türkiyenin meselelerinin demokrasi içinde siyaset yoluyla çözülebileceğini belirten Destici, Türkiyede siyasetin önünü açmak lazım. Ama bugün siyasetin önü tıkanmıştır. İktidar ve diğer muhalefet partileri bunun önünü açacak yeni bir sivil demokratik anayasayı yapmamakta direnmektedirler. Hepsinin yeni anayasa sözü vardır. Ama maalesef hepsi top çevirmektedir diye konuştu.
     BBPnin Büyükşehir Yasasıyla 13 ilin büyükşehir yapılmasına karşı olmadığını belirten Destici, şöyle konuştu:
     Biz, 13 ilin büyükşehir yapılmasına karşı değiliz, sisteme karşıyız. Bu yasa, sadece iktidar partisinin grubunun kararıyla Meclisten geçti. Bu yasa toptancı bir anlayışla yapılmış, hazırlıklı bir çalışmayla yapılmamıştır. Bunun göstergeleri de çok açıktır. iktidar partisinin yetkilileri de bu yasanın zararlarını anlattığımızda hiçbir söz söyleyemiyorlar. Ama niye çıkıyor bu yasa. Biz bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Oradaki belde belediyeleri kapatmanın kime ne faydası var ya da tüm yetkiyi büyükşehirde toplamanın kime ne faydası var. Elbette ki illerimiz bu yasayla hizmet alsınlar. Ama bütün bu 29 ilin Kocaeli ve İstanbul statüsüne çıkarmanın Türkiye açısından faydalı olmayacağını düşünüyoruz.
    
     -Büyükşehir Yasası Türkiyeyi bölecek-
    
     Destici, Büyükşehir Yasası ile ilgili çekincelerini daha önce sürekli dile getirdiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:
     Bu yasa Türkiyeyi bölecek, eyalet sistemine ayıracak belli bir bölgede, Güneydoğu Anadoluda özerkliğin adımını atacak bir yasadır. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza yasayı Meclise geri göndermesi ve onaylamaması konusunda milletimizin birliği adına, ülkemizin geleceği adına çağrıda bulunuyorum. Bu konuda Cumhurbaşkanımızı ziyaret etmeyi de planlıyoruz.
     İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarına da değinen Destici, Filistinde insanlık dramı yaşanıyor. Maalesef bütün dünya bunu seyrediyor. İslam alemi basiretli ve iradeli bir tavır ortaya koyamıyor. Bütün bunlardan cesaret alan İsrail de katliamlarına devam ediyor. Hepimiz bu akıtılan Müslüman kanlarından sorumluyuz dedi.
     Destici, konuşmanın ardından partiye katılan 25 kişiye rozet taktı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER