BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici: -Hala Avrupa ülkelerinde binlerce PKK terör örgütü üyesi var. Dolayısıyla bunlara karşı topyekün bir mücadele sergilenmesini istemiştik -Büyük Birlik Partisi hiç bir zaman kendi parti menfaati


ADANA (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hala Avrupa ülkelerinde binlerce PKK terör örgütü üyesi var. Dolayısıyla bunlara karşı topyekün bir mücadele sergilenmesini istemiştik dedi.
     Destici, Adana Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin, iktidarın ve ana muhalefetin oluşturduğu suni gündem maddeleriyle son yıllarını geçirdiğini, ülkenin birinci gündem maddesinin terör olduğunu söyledi.
     Terör sorunu çözümlenmediği sürece, Türkiyenin hiç bir temel probleminin çözümlenemeyeceğini ifade eden Destici, terörün bitirilmesi noktasında izlenen yolun da yanlış olduğunu iddia etti.
     Oslo görüşmeleri, BDP ile yapılan müzakereler ve İmralıdaki görüşmelerin bu sorunun çözümüne yardımcı olmayacağını düşündüklerini dile getiren Destici, terörün bitirilmesi noktasında son dönemlerde asker ve sivil işbirliğinin sağlandığını ve son yapılan operasyonlarda başarı kaydedildiğini belirtti.
     Destici, Büyük Birlik Partisi olarak terörün bitirilmesi konusunda 5 aşamalı bir plan teklif ettiklerini anımsatarak, şöyle konuştu:
     Hem güvenlik, hem hukuki, hem eğitim ve özgürlükler boyutuyla, hem finans boyutuyla mücadele edecek, hem de dış desteğine karşı mücadele edecek. PKKnın 50 milyar dolarlık bir bütçeye sahip olduğu, 2 milyar dolarını içeriye ve dışarıya basına pompaladığı ve bununla ilgili de kendi propagandasını yaptığı, kendi tezlerini gündeme getirttiği, kendi lehine bir anlaşma sürecini yürütülmesini uğraştığıyla ilgili iddialar var. Bunlara da bir cevap verilmesi lazım. Kırmızı bültenle aranan bir terör örgütünün ele başlarından birisiyle Fransa Cumhurbaşkanı görüştüğünü söylüyor. Hala Avrupa ülkelerinde binlerce PKK terör örgütü üyesi var. Dolayısıyla bunlara karşı topyekün bir mücadele sergilenmesini istemiştik. Bunlar yapılmadı ama, hükümet böyle bir sürece girdi. Biz yanlış olduğunu söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz. Hükümet bunu doğru görüyorsa, dediğim gibi yetki de onda uygulayacak. Biz bunun uygulanmamasını, görüşmelere son verilmesini istiyoruz. Çünkü bunun Türkiye hayrına olmadığını düşünüyoruz.
     Yapılanların doğru olup olmadığının bir iki sene sonra görüleceğini belirten Destici, 4. Yargı Paketi ile KCK davasında yargılananların da dışarı çıkacağını öne sürdü.
     Terörle mücadelede yapılanları sekteye uğratmak istemediklerini, ancak yanlışları söylemeye devam edeceklerini bildiren Destici, şöyle devam etti:
     Türkiyenin geleceğini heba eden, 30 yıl bu ülkeyi kanla yaşatan birisini idam edemediniz hadi, ev hapsine alınmasına da itiraz etmeyecek miyiz- Bunları söylediğimiz zaman bu sürece sekte mi vurmuş oluyoruz- Siz Avrupa Birliğinin yerel yönetimler şartını hiç itirazsız kabul edeceksiniz, federasyona, özerkliğe geçmek için büyükşehir yasası çıkaracaksınız, biz de bunun yanlış olduğunu söyleyince terör mü istemiş olacağız. Büyük Birlik Partisi hiç bir zaman kendi parti menfaatini, ülke ve bu milletin menfaatinin önüne koymamıştır. Biz hep yapıcı, yol gösterici ve uzlaşmacı bir muhalefet güttük ve bundan sonra da bunu yapacağız. Ama bu yolun yanlış olduğunu söylemeye de devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER