BBP Gaziantep İl Başkanı Kaya:

BBP Gaziantep İl Başkanı Kaya: -Özel yetkili mahkemelerin kalkması, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının davasının kapatılması demektir


GAZİANTEP (A.A) - BBP Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya, özel yetkili mahkemelerinin kalkmasının Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının davasının kapatılması anlamanı geleceğini söyledi.
     Kaya, il binasında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde özel mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili konunun kamuoyunun gündeminde olduğunu belirtti.
     Özel yetkili mahkemelerin kalması durumunda Muhsin Yazıcıoğlunun katillerinin bulunmasının güçleşeceğini iddia eden Kaya, şunları kaydetti:
     Özel yetkili mahkemelerin kalkması demek, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının davasının kapatılması demektir. Bu özel yetkili mahkemelerle Türkiyenin bu zaman kadar geldiği durumlar meydanda. Onun içindir ki, biz Muhsin Yazıcıoğlunun arkadaşları ve BBP camiası olarak özel yetkili mahkemelerin kalkmasını veya yetkililerinin sınırlandırılmasını istemiyoruz. Özel yetkili mahkemelerin kapatılmaması ve Muhsin Yazıcıoğlunun davasının aydınlatılması için 14 Haziran günü Malatyadaki özel yetkili mahkemenin önünde buluşmak istiyoruz.
     BBP Gaziantep il teşkilatı ve tüm Türkiyedeki alperenler olarak, 14 Haziran günü Malatyada buluşacaklarını dile getiren Kaya, Muhsin Yazıcıoğlunun davasının aydınlatılacağına olan inancını koruduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bu dava aydınlatıldığı taktirde, Türkiyede ne kadar faini meçhul olay varsa hepsinin aydınlatılacağına inanıyoruz. Muhsin Yazıcıoğlunun davası ile ilgili tutuklanan 7 kişiden 4nün serbest bırakılmış durumda. Şuanda 3 kişi tutuklu bulunuyor. Bu 3 kişi de asker kökenli devlet görevlileridir. Biz BBP Partisi ve Muhsin Yazıcıoğlunun dava arkadaşları olarak tutuklu bulunan bu kişilerle bir alıp veremediğimiz yok. Biz bu içeri alınan insanlara kimlerin emir verdiğini, kimlerin bunları yaptığının ortaya çıkarılmasını istiyoruz.
     Kaya, Muhsin Yazıcıloğlunun sevenleri olarak 14 Haziran saat 13.00de Malatya özel yetkili mahkemenin önünde buluşacaklarını ve gerekli tepkilerini ortaya koyacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber BBP Gaziantep İl Başkanı Kaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER