BBPden Tes

BBPden Tes-İş Sivas Şube Başkanı Güveriye ziyaret


SİVAS (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Aytekin Kulmaç, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Sivas Şube Başkanı Tevfik Güveriyi ziyaret etti.
     Kulmaç, ziyarette yaptığı konuşmada, Sivasın gündemini 4-5 aydır meşgul eden Kangal Termik Santralinin özelleştirmesi konusunda Tes-İşin mücadelesine şahit olduklarını belirtti. Kangal Termik Santralinin 980 milyon dolara özelleştiğini dile getiren Kulmaç, Türkiyede 1984 yılından beri süre gelen bir özelleştirme mevcut ama ilk özelleştirmeler Sivasta bulunan kurumlardan yapılıyor. Termik santrali de bunun bir örneğidir. Türkiyenin stratejik kurumları zarar da etse elde tutmak lazım dedi.
     Enerji sektörünün uluslararası öneminin olduğunu da dile getiren Kulmaç, ülkenin bütünlüğü için birlik içerisinde olunması gerektiğini ifade etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güveri, termik santralin özelleştirmesi ile ilgili çalışmaları hakkında Kulmaça bilgi verdi.
     Güveri, Sendika olarak çok mücadele yaptık ama başaramadık ama bizim de istediğimiz gibi ihale Konya Şekerde kaldı dedi.
    
     Muhabir : Çetin Karaçoban
     Yayıncı : Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER