Baz istasyonu kurulmaması için yol kapattılar

Baz istasyonu kurulmaması için yol kapattılar -Ereğlide mahallelerine baz istasyonu kurulmak istenmesine tepki gösteren vatandaşlar, yolu kapatarak GSM firmasının araçlarının geçişine izin vermedi -10 kişinin gözaltına alındığı olayd


ZONGULDAK (A.A) - Ereğlide mahallelerine baz istasyonu kurulmak istenmesine tepki gösteren vatandaşlar, yolu kapatarak GSM firmasının araçların geçişine izin vermedi. 10 kişinin gözaltına alındığı olayda, karayoluna oturarak kalkmakta direnen 81 yaşındaki kişi, polislerin kucağında kenara taşındı.
     Kırmacı Mahallesi sakinleri, evlerinin yakınına bir GSM firmasının baz istasyonu kurmak istemesi üzerine Şaban Üstün Sokaktaki karayolunu trafiğe kapatarak protestoda bulundu.
     Olay yerine gelen polis ekipleri, baz istasyonu kurmak için malzeme taşıyan kamyonların geçişine izin vermeyen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu gruba dağılması için uyarıda bulundu.
     İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak da sokağa giderek vatandaşlardan yolu trafiğe açmasını istedi. Uyarılara rağmen bazı vatandaşların direnmesi üzerine polis duruma müdahale ederek 10 kişiyi gözaltına aldı.
     Bu sırada 81 yaşındaki Cemal Yıldız, yol kenarındaki sandalyesinden kalkarak emniyet güçlerine tepki gösterip karayoluna oturdu. Polis ekipleri, yoldan kalkması için ikna edilemedikleri Yıldızı kucaklarına alarak sandalyesine kadar taşıdı. Eşinin yaşlı ve hasta olduğunu belirten Emine Yıldız, polislerin tavrına tepki gösterdi.
     Yolun açılmasının ardından baz istasyonu için malzeme taşıyan araçlar vatandaşların tepkileri ve alkışları arasında geçiş yaptı.
     Baz istasyonlarının insan sağlığını tehdit ettiğini, bundan dolayı da mahallede kurulmasına karşı olduklarını dilen getiren vatandaşlar, daha sonra dağıldı.
     (MUH-SOY-SÖ-JM)
<< Önceki Haber Baz istasyonu kurulmaması için yol kapattılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER