Bayramda beslenmeye dikkat

Bayramda beslenmeye dikkat -Diyetisyen Zerrin Delibaş Tez: Bayramda sağlıklı beslenme ilkelerine uyulmalı, öğün atlanmamalıdır


BİLECİK (A.A) - Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Zerrin Delibaş Tez, Ramazan Bayramında beslenme düzeninin değişeceğini belirterek, sağlıklı beslenme ilkelerine uyulması ve öğün atlanmaması gerektiğini bildirdi.
     Zerrin Delibaş Tez, yaptığı yazılı açıklamada, insan bünyesinin günde yaklaşık 16 saat hiç besin almadan süren oruca alıştıktan sonra bayramla eski beslenme düzenine geri döndüğünün unutulmaması gerektiği uyarısında bulundu.
     Ramazan ayının bitimiyle başlayacak yeni beslenme düzenine geçişte dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Zerrin Delibaş Tez, şunları kaydetti:
     Bir aylık ramazan döneminden sonra yemek yemeye başlanması, kişide, bir aydır yemiyorum, artık yiyebilirim gibi bir duygu uyandırabilir. Bunun sonucunda da yediği yemeklerin miktarlarında gereksiz artışlar söz konusu olabilir. Oruç döneminde iki öğüne düşen sayı birden farklılaşınca midede hazımsızlık, gaz, bağırsak sistemi rahatsızlıkları gibi şikayetler yaşanması ve kilo alımı kaçınılmaz olur. Bu rahatsızlıklar ve kilo alımının önüne geçebilmek için yemeklerinizi gün içinde dengeli bir biçimde dağıtmaya, sabahtan akşama doğru kalori alımını azaltmaya ve besin çeşitliliğini baz almaya özen gösterilmelidir. Bayramda sağlıklı beslenme ilkelerine uyulmalı, öğün atlanmamalıdır.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bayramda beslenmeye dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER