Bayram tatlıları BİKAD kadınlarından

Bayram tatlıları BİKAD kadınlarından


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (BİKAD) Başkanı Şaziye Kurt, kooperatifin hazırladığı ürünlere Ramazan ayı boyunca yoğun ilgi olduğunu söyledi. Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında kurulan ve bir yıl sonra kurumsal olarak faaliyete başlayan BİKADın müşterilerinin, gün geçtikçe arttığını bildirdi.
     Damak tadına önem veren hanımların BİKADı tercih ettiğini belirten Kurt, kadınların kooperatif sayesinde birer iş kadını olduğunu belirtti.
     İlçede yaşayan, ekonomik yönden ihtiyaç sahibi kadınların sosyal ve kültürel yönden gelişmesini sağladıklarını ifade eden Kurt, kooperatif çatısı altında toplanan kadınların hayatlarının değiştiğine işaret etti.
     Ramazan Bayramı dolayısıyla da yoğun bir çalışma temposu içine girdiklerini kaydeden Kurt, özellikle kuru mantı, erişte ve kuskus satışlarında artış olduğunu vurguladı.
     Kurt, Halkımız, bayram öncesi de fabrikada üretilen tatlılar yerine doğal ve el emeği olan ürünleri tercih ediyor. El emeği olduğu için vatandaşlar boş tepsi ile bize geliyor, isteklerine göre tatlılarını hazırlıyoruz. Bigada bayramda baklava ve oturtma tatlısının yanı sıra misafirlere mantı, erişte, kuskus ve Boşnak böreği de ikram ediliyor. Bu nedenle Biga ve köylerinden bunların da siparişini alıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bayram tatlıları BİKAD kadınlarından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER