Bayram mesajları

Bayram mesajları -Osmaniye İl Müftüsü Çortul Kurban Bayramı mesajı yayımladı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
     Çortul, mesajında, Kurban Bayramının, rahmet, şefkat, acıma duygularının doruğa çıktığı, yüzlerin güldüğü, keder ve üzüntülerin giderildiği, evlerin bereketlendiği, fakir ve yoksulların sevindirildiği bir kutlu bayram olduğunu belirtti.
     Osmaniyede Kurban Bayramı namazının 07.32de kılınacağını bildiren Çortul, şunları kaydetti:
     Bayram günleri, yetimlerin, fakirlerin, yoksulların gözetildiği, vefat edenlerin hayırla yad edildiği, küskünlerin, dargınların barışıp kucaklaştığı müstesna günlerdir. Bu kutlu bayram ikliminde Kurbanla Allaha yaklaşan müminler, bütün kötülüklerden uzaklaşmak için birbirlerini sevmek, saymak, kardeşlik duyguları içinde mutlu bir hayat sürdürmek için birliği, dirliği, kardeşliği engelleyen kini, hırsı bir tarafa bırakarak sevgi ve muhabbeti ön plana çıkarmalıdır. Bayramın şuuruna varabilmek için fakirleri, yoksulları, güçsüzleri sevindirelim, yaşlılarımızın, hastalarımızın gönüllerini alalım. Yardıma muhtaç olanlara yardımcı olalım.
     Çortul, Kurban Bayramının birlik beraberliğe, barış ve huzura, milli ve manevi değerlerle bütünleşmeye, fitne ve terörün bitmesine, kan ve gözyaşlarının kesilmesine vesile olmasını diledi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER