Bayrak Kolombiyada dalgalanacak

Bayrak Kolombiyada dalgalanacak -Yamaç Paraşütü Milli Takımı, Paragliding Süper Final-Kolombiya ve Paragliding Kolombiya Cup-2013te mücadele edecek -Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü Başkanı Güner Akkaya: Her


ADANA (A.A) - Ali Güreli - Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımını oluşturan Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübünün (AHAS) 5 sporcusu, Paragliding Süper Final-Kolombiya ve Paragliding Kolombiya Cup-2013te Türkiyeyi temsil edecek.
     AHAS Başkanı ve Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımı yarışma pilotu Güner Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Brezilya, Fransa, Portekiz, Makedonya ve ABDde yapılan yarışmalarda yaklaşık 200 kişi arasında ilk 15e girdiklerini söyledi.
     Bireysel olarak elde edilen bu başarılarından dolayı Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımını oluşturan AHASın 5 sporcusunun, Kolombiyada yapılacak yarışmalara katılmaya hak kazandığını belirten Akkaya, amaçlarının, Türkiyeyi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade etti.
     Akkaya, Paragliding Süper Final-Kolombiya ve Paragliding Kolombiya Cup-2013te kendisi dahil olmak üzere Yiğit Yıldırım, Ayşe Bayrak, Muzaffer Dündar ve Murat Tüzerin Kolombiya semalarında Türk bayrağını dalgalandıracağını bildirdi.
     AHASın, yurt içindeki başarılarının yanı sıra, yurt dışında da son iki yıldır adından söz ettirdiğini bildiren Akkaya, Geçen yıl yurt dışında yapılan uluslararası kupa yarışmalarında 200e yakın sporcuya karşı mücadele etmiştik. Bu müsabakaların finali Kolombiyada 3 Ocakta başlayıp 27 Ocakta sona erecek. Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımını oluşturan AHAS sporcuları olarak bu müsabakalara katılmanın gururunu yaşıyoruz dedi.
     Takım kaptanı Murat Üzerin koordinasyonunda ilk 15e girmek istediklerini söyleyen Akkaya, şunları kaydetti:
     Her ülkenin kendi ligi içindeki birinciler ve uluslar arası müsabakalarda ilk 15e giren sporcuların yer alacağı Kolombiyadaki yarışmalar, bizim için zorlu geçecek. Geçen yıl ortalama 100er saat uçan milli takımımızı oluşturan sporcular olarak, erkeklerde kürsüye çıkma şansımız az. Fransız sporcuların ise yüksek. Yaşam paraşütü bir anlamda Fransızların ata sporcu olmuş. 1908 yılından beri yamaç paraşütü ile uçuyorlar. Bu yarışmada bayanlarda yarışma pilotumuz Ayşe Bayrak ile kürsüye çıkma şansımız ise yüksek. 4 yıldır bu tür yarışmalara katılan Türkiyenin başarısı gelecek yıllarda artacak. Her yarışma bize ayrı bir tecrübe kazandırıyor. Türkiyenin en büyük kulübüyüz ve 30 sporcumuz var. Bunun 11i Türkiyenin en başarılı pilotları. Dolayısıyla biz de milli takımın yüzde 90ını oluşturuyoruz.
    
     -Pahalı spor-
    
     Akkaya, yamaç paraşütünün pahalı bir spor dalı olduğunu da söyledi.
     Sponsor katkısıyla yarışmalara katıldıklarını anlatan Akkaya, Her sporcu yılda maliyeti 10 bin lira olan bir takım malzeme eskitiyor. Aynı zamanda katıldığımız her bir yarışmanın maliyeti var. Malzeme alımı ve yarışmalara katılma maliyeti yıllık her bir sporcuya 20-25 bin liraya mal oluyor. bunun için sponsor katkısı çok önemli. Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bize sponsorluk desteği verdiği için teşekkür ediyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Bayrak Kolombiyada dalgalanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER