Bayburt Ziraat Odası Başkanı Yıldırımtepe:

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Yıldırımtepe: Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan çiftçi borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesini talep ediyoruz


BAYBURT (A.A) - Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, kente son günlerde etkisini gösteren soğuk hava ve yağışın çiftçileri olumsuz etkilediğini belirterek, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan çiftçi borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesini talep ediyoruz dedi.
     Yıldırımtepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayburtlu çiftçilerin 2012 yılında mevsime çok iyi başladıklarını ifade ederek, İlimiz, bu seneki mevsime yıllık ortalamanın üzerinde bir yağış alarak başladı. Ülke geneline bakıldığında hububatta Güneydoğu hariç diğer bölgelerde 2.5 milyon ton düşüklük var. Ama Güneydoğu bölgesinde rekolte oldukça yüksek. Bizde Bayburtta Güneydoğuya yakın bir üretim, hasat gerçekleştirmeyi öngörüyorduk. Yalnız Temmuz ayı başında yaşanan aşırı soğuk havalar nedeniyle özellikle yem bitkilerinde aşırı derecede düşüş oldu diye konuştu.
     Bayburtta, 15 Hazirandan itibaren korunga ve yonca gibi yem bitkilerinde hasat mevsiminin başladığını ifade eden Yıldırımtepe, şöyle konuştu:
     Bu yem bitkileri hasat edilirken mevsimin kurak olması gerekiyor. Ancak aksine bu dönemde yağışların yoğun olması nedeniyle çiftçilerimiz yağmurdan etkilendi. Bunun sonucu olarak yine ilimizde ot fiyatlarının yüksek seviyede olacağını da düşünüyoruz. Hububatta şuan itibariyle pek etkilenilmemiş olunsa da yine kısmen, bölge bölge dalgalı üretim var
     Yıldırımtepe, hasada iyi hazırlanan çiftçilerimizin arazilerindeki verimin iyi göründüğünü belirterek, Bayburt çiftçisi beklenilenden fazla olan soğuk hava ve yağışlardan son derece etkilendi. Hayvan fiyatlarınında düşük seviyede seyretmesi, kaba yem fiyatlarınında yüksek olacak olmasından dolayı çiftçimiz mağdur olacak. Bu nedenle Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan çiftçi borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesini talep ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Bayburt Ziraat Odası Başkanı Yıldırımtepe: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER