Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak:

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak: Sorun değil çözüm üreten, insana saygıyı merkeze alan bir hizmet anlayışını hakim kılmak en önemli hedeflerimiz arasında olacaktır


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, sorun değil çözüm üreten, insana saygıyı merkeze alan bir hizmet anlayışını hakim kılmanın en önemli hedefleri arasında olacağını bildirdi.
     Prof. Dr. Budak, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin yönetim ve eğitim faaliyetlerinin merkezine önce insan anlayışını yerleştirmenin en önemli hedefi olduğunu belirterek, üniversitenin kalitesinin akademisyen ve öğrencilerin kalitesiyle doğrudan orantılı olduğunu vurguladı.
     Bayburtun Anadolu mayasını temsil edecek zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak, şunları kaydetti:
     Farklılıkları bir zenginlik kabul ederek bu şehrin kültürüne katkı sağlayabilir, içinde yaşayacağınız bu kültürle zenginleşebilirsiniz. Üniversitemizde akademik faaliyetler kadar altyapı hizmetleri de büyük bir öneme sahiptir. Sizler olmadan bu faaliyetleri sağlıklı bir şekilde yürütebilmemiz mümkün değildir. İdeal bir üniversite hedefimizi gerçekleştirebilmemiz, ancak sizlerin yapacağı özverili çalışmalarla mümkün olacaktır. Bu bağlamda sorun değil çözüm üreten, insana saygıyı merkeze alan bir hizmet anlayışını hakim kılmak en önemli hedeflerimiz arasında olacaktır.
     Prof. Dr. Budak, üniversitenin, personelinin olduğu kadar Bayburt halkının da üniversitesi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Hatta bizler geçici olduğumuz için daha çok sizlerin üniversitesidir. Bugüne kadar Bayburt halkının üniversitenin fiziki yapılanmasının bu noktaya gelmesinde diğer bir çok illerle kıyaslandığında özverili katkısının takdire şayan olduğunu görmemek mümkün değil. Bu katkının artarak devam edeceğini umuyor ve bekliyorum. Sizlerden beklentimiz gurbet hayatı yaşayan öğrencilerimize sevgiyle kucak açmanız, ailelerinin eksikliğini hissettirmemeniz ve onları farklılıklarıyla kabul etmenizdir. Ümit ediyorum ki Bayburt Üniversitesi Bayburtla birlikte büyüyecek ve onunla birlikte gelişecektir.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER