Bayburt TSOda seçim süreci başladı

Bayburt TSOda seçim süreci başladı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçim süreci, İlçe Seçim Kuruluna yapılan başvuru ile başladı.
     Bayburt TSO Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, oda ve borsalarda seçimlerin Şubat ve Mart aylarında yapılması gerektiğini belirtti.
     Oda olarak seçim sürecine girdiklerini ifade eden Karaoğlu, şunları kaydetti:
     İlçe Seçim Kuruluna seçim sürecinin başlatılması yönünde başvurumuzu yaptık ve seçim tarihinin belirlenmesini beklemekteyiz. Bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği uyguladığı seçim sistemi ile Türkiyenin en demokratik kurumlarından biridir. TOBBun ve odalarımızın seçim şemasında aşağıdan yukarıya doğru gelen bir yapı bulunuyor. Meslek gruplarında bulunan üyeler kendi meslek gruplarından seçtikleri temsilcilerinden meslek komitelerini ve meclisi belirliyorlar. Meclis de yine bir seçimle kendi içinde yönetim kurulunu seçiyor. Bu sistemin sonucu olarak da yukarıdan üyelere doğru bir etki veya yönlendirmenin söz konusu olmadığı çok demokratik bir yapıya sahibiz.
     Karaoğlu, bu yapının sağlıklı bir şekilde ve sekteye uğramadan işleyişini sağlamanın kendilerine düştüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Bugün önümüzde bir seçim dönemi var. Seçimlerin demokratik kurallara uygun olarak, hakça yapılması açısından önemli bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğun gereğini en iyi şekilde yerine getirmek ve en küçük bir hataya mahal vermemek için gece, gündüz çalışıyoruz. Bu vesile ile odamız seçimlerinin hem odamıza hem de Bayburtumuza tekrar hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt TSOda seçim süreci başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER