Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni


BAYBURT (A.A) - Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu 2011-2012 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.
     Okul bahçesinde düzenlenen törene, Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Aydıntepe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Demirözü Kaymakamı Osman Güven, İlçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
     Vali İpek, yaptığı konuşmada, mezun öğrencileri kutladı.
     Müdür Şahin ve okul personeline de seslenen Vali İpek, Gerçekten yerel imkanları çok güzel şekilde harekete geçirerek, Bayburtluların fedakar katkılarıyla çok güzel bir okul meydana getirdiniz. Çok değerli 132 öğrencinizi bugün mezun ediyorsunuz. Başarılarınızdan dolayı sizleri kucaklıyorum dedi.
     Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çankal ise mezun olan öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
     Seçkin bir teşkilatın seçkin mensupları olarak Türkiye genelinde bugün mezun olan 7 bin 373 öğrenciden biri olarak mesleğe ilk adımlarınızı atıyorsunuz. Mezuniyetiniz ile birlikte okulda kazandığınız bilgi, beceri, tutum ve davranışlarınızı gittiğiniz birimlerde uygulama fırsatı bulacaksınız. Bu ülke ve bu millet her bir ferdiyle sizlerden özverili çalışma, gayret ve fedakarlık beklemektedir. Bilim ve teknolojik değişimin hızını her geçen gün artırdığı bu çağda sürekli gelişmek, üretmek ve araştırmak, varlığını devam ettirmenin temel koşuludur ve bizler sizlerden bunu bekliyoruz.
     Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Şahin de öğrencileri yetiştirirken onlara yapacakları görevin kutsiyetini, önemini ve zorluğunu anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, Onlara verdiğimiz eğitimle bir asker kadar disiplinli olmayı, bir hukukçu kadar hukuk adamı olmayı, bir anne kadar şefkatli olmayı öğretmeye çalıştık. Onlara demokratik ülkelerde rejimin bekçilerinin polis olduğunu, çağdaş medeniyet seviyesinin üstünü hedefleyen polisimizin millete efendilik yok, hizmet vardır prensibiyle çalışmaları gerektiğini anlatmaya çalıştık diye konuştu.
     Törende, okul birincisi Burak Kılıçın yaş kütüğe birincilik plaketini çakmasının ardından dereceyle mezun olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
     Tören, halkoyunları, karate, silah ekibinin gösterileri ve tören geçişi ile sona erdi.
    
     Muhabir : Fatih Mehmet Özcan - Abdulkadir Nişancı / Asena Akçay
     Yayıncı : Murat Kaban
<< Önceki Haber Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER