Bayburt DAP kapsamına alındı

Bayburt DAP kapsamına alındı


BAYBURT (A.A) - Bayburt, Kalkınma Bakanlığının Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamına alındı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bayburtun DAP proje uygulama kapsamına alındığı belirtildi.
     Proje kapsamında en az 50, en fazla 300 baş hayvan kapasiteli etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmelerinin, desteklemelerden faydalanabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından proje kapsamında yeni inşaat yapımına yüzde 30, hayvan alımına yüzde 40, süt sağım ünitesi veya soğutma tankı alımına yüzde 40 hibe desteği verilecektir. Projeler, başvuru sırasına göre il müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Proje Yürütme Birimi tarafından ön değerlendirilmeye tabi tutulacak ve uygun olan projeler oluşturulacak Proje Değerlendirme Komisyonuna sunulacaktır. Birim tarafından uygun bulunan projeler Bakanlıktaki Merkez Değerlendirme Komisyonuna gönderileecektir. Bakanlık tarafından değerlendirilen ve kabul edilen projeler il müdürlüğümüze bildirilecek ve il müdürlüğümüzce proje sahiplerine tebliğ yapılarak projenin başlaması sağlanacaktır. Hibe desteklemesinden yararlanmak isteyen yatırımcıların her ayın 1-15i arasında başvuru formu ve uygulama rehberinde belirtilen evraklarla birlikte Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne başvuru yapılabilecek.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburt DAP kapsamına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER