Bayburtta kurbanlıklar görücüye çıktı

Bayburtta kurbanlıklar görücüye çıktı


BAYBURT (A.A) - Bayburtta Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki hareketlilik arttı. Kurbanlıkların görücüye çıktığı pazarda alıcılar fiyatlardan memnun olurken, satıcılar ise düşük fiyatlardan şikayetçi.
     Kurban Bayramının yaklaşmasıyla besiciler, Bayburtta her hafta kurulan canlı hayvan pazarında kurbanlık hayvanlarını getirerek satışa sundu.
     Besiciler kurbanlık fiyatlarının düşük, maliyetlerin ise yüksek olmasından yakındı. Pazarda küçükbaş hayvanların fiyatı 300 ile 700 lira arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar ise bin 500 lira ile 7 bin lira arasında satılıyor.
     Ot ve saman fiyatlarının hayvan satışlarını aşırı derecede etkilediğini belirten besici İbrahim Şentürk, Bu sene mahsul az olduğundan dolayı saman ve ot aşırı derecede zamlandı. Onun için de kimse hayvan almadı. Hayvan alıcı bulamayınca da fiyatlar düştü. Şu anda her taraf tıkandı, fiyatlar geçen seneyle çok farklı. Geçen yıl 3 bin-3 bin 500 liraya satılan düveler bu yıl 2 bin-2 bin 500 lira dahi etmiyor dedi.
     Kurban Bayramı öncesinde hayvanlarını satışa çıkaracak besicilerin dikkatli olması gerektiğini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ise -Pasaportu, nakil belgesi, kulak küpesi bulunmayan hayvanlar pazar yerlerine alınmayacağı gibi diğer illere de sevki de yapılmayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburtta kurbanlıklar görücüye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER