Bayburtta Kuran öğrenimine ilgi

Bayburtta Kuran öğrenimine ilgi -Müftü Aksoy: İl genelinde açık olan 66 kursta 2 bin 100 kişi Kuran öğrenimine devam ediyor


BAYBURT (A.A) - Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, il genelinde açılan 66 kursta 2 bin 100 kişi Kuran öğrenimine devam ettiğini belirtti.
     Aksoy, yaptığı açıklamada, önceki yıllara oranla il genelinde Kuran öğrenimine ilginin arttığını ve talebi karşılamakta güçlük çektiklerini belirterek, Hem Kuran kursu sayısında hem de öğrenci sayısında geçen yıla oranla yüzde yüz fark var. Şu anda il genelinde açık olan 66 Kuran kursunda 2 bin 100 kişi Kuran öğrenimine devam ediyor dedi.
     Kuran öğrenimine özellikle kadınların ilgi gösterdiğini ifade eden Aksoy, Yazın bağ bahçe işleri fazla olduğundan kış aylarında vatandaşlarımız dini bilgiler ve Kuran öğrenmek için Müftülüğümüze müracaat ediyor. Biz de onların dilekçelerine istinaden Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012-2013 öğretim yılında uygulamaya başlanan D grubu Kuran Kursu kapsamında Valilikten onay alıp kursumuzu açıyoruz diye konuştu.
     Aksoy, D gurubu Kuran kurslarının 2012-2013 öğretim yılında uygulanmaya başlandığını kaydederek, 15 kişinin Kuran öğrenimi için Müftülüğe müracaat etmesi halinde bu kursu Valilik onayı ile her yerde açabildiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburtta Kuran öğrenimine ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER