Bayburtta İşgücü Yetiştirme ve Uyum Hizmetleri

Bayburtta İşgücü Yetiştirme ve Uyum Hizmetleri -İŞKURun başlattığı İşgücü Yetiştirme ve Uyum Hizmetlerinin devam ettiği belirtildi


BAYBURT (A.A) - Bayburtta, İŞKURun başlattığı İşgücü Yetiştirme ve Uyum Hizmetlerinin devam ettiği belirtildi.
     İŞKUR İl Müdürü Ömer Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKURun başlattığı İşgücü Yetiştirme ve Uyum Hizmetlerinin devam ettiği anlatarak, kurum olarak açtıkları çeşitli kurslar ile kentte istihdamın artırıldığını ve nitelikli eleman yetiştirilmesine katkı sağladıklarını söyledi.
     Kurslara katılmak için İŞKURa kayıtlı ve işsiz olma şartı arandığını vurgulayan Akdeniz, 15 yaşını doldurmuş olmak, mesleğin gerektirdiği şartlara sahip olmak şartları aranmaktadır. Eğitime katılanlara eğitime katıldıkları her gün için 20 lira kursiyer cep harçlığı verilerek eğitim süresince iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta primleri ödenmektedir dedi.
     Akdeniz, halen Girişimcilik, Toplum Yararına Çalışma Programları ile İşbaşı Eğitim Programları kursları olduğunu ifade ederek, 2012 yılında Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında planlanan 20 projenin başlatılması için gerekli çalışmalar da devam etmektedir dedi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Bayburtta İşgücü Yetiştirme ve Uyum Hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER