Bayburtta bin 647 kişi iş sahibi

Bayburtta bin 647 kişi iş sahibi oldu


BAYBURT (A.A) - İŞKURun Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Bayburtta işe alınan bin 647 kişi çalışmaya başladı.
     Eylül ayı başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikin de katıldığı törende, TYÇP kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapan İŞKUR, kentte 9 ay süreyle bin 647 kişiye iş imkanı sağladı.
     İŞKURun kamu kurum ve kuruluşları ile yaptığı işbirliği kapsamında Kültür ve Turizm Müdürlüğünde çalışmaya başlayan 10 kişiden 7si, Bayburt Kalesi surlarına vatandaşlar tarafından yazılan yazıları temizliyor.
     İŞKUR Müdürlüğü yetkilileri, proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünde 600, Bayburt Belediyesinde 240, Orman Fidanlık Şefliğinde 100, İl Özel İdaresinde 387, Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğünde 30, Beşpınar, Gökçedere, Çayıryolu, Akşar, Arpalı ve Konursu Belediyelerinde 25, Kültür Müdürlüğünde ise 10 kişinin işe başladığını belirtti.
     Yetkililer, çeşitli kamu kurumlarında çalıştırılacak bin 647 işçinin, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, ağaçlandırma, vadi, dere ıslahı ve erozyon engelleme çalışmaları gibi alanlarda çalışacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburtta bin 647 kişi iş sahibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER