Bavyera eyaleti iş heyeti İzmirde

Bavyera eyaleti iş heyeti İzmirde -Başbakan Yardımcısı Martin Zeil: Şehir planlaması konusunda orta ölçekli ve yetkin şirketlerimiz, planlama aşamasından, enerji yenileme ve depreme dayanıklı yapılar konularına kadar farklı alanl


İZMİR (A.A) - Almanyanın Bavyera Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Altyapı, Ulaştırma ve Teknoloji Bakanı Martin Zeil ile beraberinde milletvekili, finans ve ekonomi sektörünü yöneticilerinden oluşan heyet, İzmir Valisi Cahit Kıraçı ziyaret etti.
     Heyeti makamında kabul eden Vali Kıraç, yaptığı açıklamada, heyetin İzmirin ekonomisi, tarımı, eğitimi, bilişim sektörü, kültür varlıkları ve turizm sektörü konusunda bilgi alışverişinde bulunduğunu belirtti.
     Görüşmede İzmirin EXPO 2020 adaylığını da görüştüklerini bildiren Vali Kıraç, Zeilin Almanyanın bu konuyla çok ilgili olduğunu ve destek konusunda görüşmeler yapacağını söylediğini aktardı.
     Martin Zeil de Türkiye ziyaretleri sırasında farklı alanlarda yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek Türkiye ile Bavyera arasında arasında farklı alanlarda iş birliği imkanlarının olduğunu düşündüğünü ifade etti.
     Türkiyede özellikle, araştırma geliştirme, teknoloji, enerji verimliliği şehir planlamacılığı ve yenileme konularında birlikte çalışabileceklerini kaydeden Zeil, 2020 yılında EXPOyu hep beraber kutlamak istiyoruz diye konuştu.
     Zeil, kent yenileme konusundaki sözlerine ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine, kentsel dönüşüm konusunda Bavyera eyaletinde orta ölçekli ve yetkin şirketlerin bulunduğunu, bu şirketlerin planlama aşamasından, enerji yenileme ve depreme dayanıklı yapılar konusuna kadar farklı alanlarda kente katkı sağlayabileceğini vurguladı.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sanayi Odası Başkanı ile görüşmelerinde şehir planlama konusunu da ele aldıklarını kaydeden Zeil, Şehir planlaması kongresi düzenlenmesi gündemde. Burada çıkacak projelere eyaletteki firmaların katkı sağlayabileceklerini düşünüyoruz dedi.
     Başka bir soru üzerine vize konusundaki talepleri kolaylaştırmak için çabaladıklarını ifade eden Zeil, vize muafiyeti konusunda iki tarafın da atması gereken adımlar bulunduğunu söyledi.
     Vali Kıraç, daha sonra Zeile EXPO için hazırlanan tanıtım kitapçığı hediye etti.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Bavyera eyaleti iş heyeti İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER