Battalgazide Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Battalgazide Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri


MALATYA (A.A) - Malatyanın Battalgazi ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Hazreti Peygamber konulu bir program düzenlendi.
     Battalgazi Müftülüğünün Tarihi Silahtar Mustafapaşa Kervansarayında düzenlediği program öncesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes açılışı yapıldı. Katılımcılara Hafızlar tarafından Kuran-ı Kerim ziyafeti sunulan programda, öğrenciler tarafından ilahiler ve şiirler okundu.
     Daha sonra gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan Müftü Mehmet Emin Emeç, Hazreti Muhammedin doğumunun 1442. senesinin idrak edildiğini belirterek, Hazreti Peygamberi, anlamanın ve hayatını yaşayabilmenin önemine işaret etti. Herkesin Hazreti Peygamberden alacağı dersler olduğunu belirten Emeç, "Çünkü Efendimizin doğumu insanlığın kurtuluşudur. Herkesin ondan alacağı bir ders var çünkü o örnek kişiliktir" dedi.
     Programda, öğrenciler arasında yapılan Kuran-ı Kerim ve hadisleri içeren bilgi, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Programa, Kaymakam Asalat Karabulut, Belediye Başkan vekili Mehmet Karabay ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Battalgazide Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER