Batman Petrolspor yetenekli öğrencileri belirleyecek

Batman Petrolspor yetenekli öğrencileri belirleyecek


BATMAN (A.A) - Batman Petrolsporun, Türkiye Futbol Federasyonunun geliştirdiği Kulüp-Okul Futbol Eğitimi Organizasyonları Projesi kapsamında, yetenekli öğrencileri belirlemek için çalışmalara başladığı bildirildi.
     Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, gelişmiş ülkelerde kulüp ve okul işbirliğinin sağlıklı işleyen bir sisteme bağlandığı belirtildi.
     Belirlenen sistem dahilinde, okulların çocukların yeteneklerine uygun spor branşlarında gelişmeleri için hem uygun şartların sağladığı, hem de çocukların spor kulüplerinde hazırlanmalarına yardımcı olunduğu kaydedildi.
     Türkiyede ise kulüp ve okul birlikteliğinin, çeşitli nedenlerden dolayı sağlanamadığı ve çocukların kendilerini sportif anlamda geliştirebilecekleri şartların iyileştirilemediği ifade edilen açıklamada, Bu yüzden de ülkelerini, gerek ulusal gerekse de uluslararası arenada kazanacağı başarılarla temsil edebilecek nitelikte olan nice yetenekli çocuklar kayboluyor. Elde edilen başarılar ise tesadüflere bağlı ve kısa süreli oluyor. Bu nedenle kulüp olarak okullarda yetenekli öğrencileri belirlemek için çalışma başlattık denildi.
    
     Muhabir: Ubeydullah Baş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Batman Petrolspor yetenekli öğrencileri belirleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER