Batman DSİ Şube Müdürü Veysi Kanat:

Batman DSİ Şube Müdürü Veysi Kanat: 100 bin adet badem ile 40 bin adet fıstık fidanı diktik


BATMAN (A.A) - Batman Barajının faaliyete girmesinin ardından 2002 yılından bu yana baraj havzasında 140 bin fidan dikimi yapıldığını bildirildi.
     Batman DSİ 103. Şube Müdürü Veysi Kanat yaptığı açıklamada, bölgede ağaçlandırma çalışmalarımını çok yönlü olarak yaklaşık 10 yıldan bu yana sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:
     Batman Barajı Rezervuarı Erozyon Kontrol Sahasında son olarak 100 bin adet badem ile 40 bin adet Antep fıstığı fidan dikimi gerçekleştirerek Orman İşletme Müdürlüğüne saha devir edilmiştir. Kurum olarak Batman Çayı Havzasında da yakın zaman içerisinde ciddi anlamda ağaçlandırma çalışmalarını başlatacağız.
     Uzun yıllardan beri Batman Barajı dışında Batman Çayı Havzasında yapımı devam eden Batman Çayı Islah Çalışması Projesinin ardından sağlı ve sollu olmak üzere mesire alanları oluşturmak için büyük boy ağaç dikimi yapmayı planlıyoruz. Bizim işimiz sadece baraj ve su havzaları ile ilgilenmek değil, havadaki oksijen oranımızın artması içinde yeşile son derece önem veriyoruz. Bu bölgede ağaçlandırmaya verdiğimiz önemle kısa zamanda diğer illerinde dikkatini çekmiş bulunmaktayız. Bunun yanı sıra yapmış olduğumuz ağaçlandırma projelerinin örneklerini kendi illerinde uygulamak isteyen birçok Şube Müdürü vardır. Bize sadece kentimizin değil diğer illerimize de imkânlarımız ölçüsünde projelerimize destek veriyoruz.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Batman DSİ Şube Müdürü Veysi Kanat: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER