Batmanda ham petrol hırsızlığı

Batmanda ham petrol hırsızlığı -TPAOya ait petrol boru hattından 3 yılda yaklaşık 20 bin ton ham petrol çaldıkları ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı, 6 kişi ise aranıyor


BATMAN (A.A) - Batmanda kurulan düzenek ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ait petrol boru hattından 3 yılda yaklaşık 20 bin ton ham petrol çaldıkları ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı, 6 kişi ise aranıyor.
     Edinilen bilgiye göre, TPAO yetkililerinin 3 yıldan buyana boru hattında bir kaybın olduğunu Batman Emniyet Müdürlüğüne bildirmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
     Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalarda, merkeze bağlı Erköklü köyündeki bir evin bahçesinden petrol boru hattına kadar döşenmiş bir düzenek tespit etti.
     Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri sabaha karşı eve baskın düzenleyerek, burada iki kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri, daha sonra yerin altına döşenmiş olan yaklaşık 600 metrelik boruyu iş makinesiyle söktü.
     Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu olayla ilgili olarak 6 kişinin de arandığını bildirdi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Batmanda ham petrol hırsızlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER