Batmanda engelliler müzikli eğlencede buluştu

Batmanda engelliler müzikli eğlencede buluştu


BATMAN (A.A) - Batman Ortopedik Engelliler Derneğince müzikli gece düzenlendi.
     Bir lokantada düzenlenen etkinliğe dernek üyelerinin yanı sıra Batman Valisi Yılmaz Arslan, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
     Vali Arslan, etkinlikte yaptığı konuşmada, her şeyi devletten bekleyen anlayışın değiştirilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
     Biz üzerimize düşeni yapacağız. Devlette üzerine düşeni yapacak. Bu anlayışın topluma yerleşmesi gerekiyor. 8,5 milyon engelli vatandaşımızın, hayat şartlarının düzeltilmesi, bunların topluma entegre olması, yaşamlarının kolaylaşması için devlet son yıllarda önemli değişiklikler yaptı. Engelliler artık evlere hapsolmamalıdır. Biz yakın zamana kadar engellisini evinde saklayan ve komşusuna bile göstermek istemeyen bir anlayıştan geliyoruz. Ancak; son dönemde alınan tedbirlerle artık engellilik utanılacak bir durum olmaktan çıkarılmıştır. Birilerinin haklarınızı vermesini beklemeyin, hakkınızı meşru yollardan aramalı ve kendi hakkınızı kendiniz almalısınız.
     Vali Arslan, hediye edilen el dokuması kilim için dernek yöneticilerine teşekkür ederek, dokumaları halinde kilimlerden 50 tane daha alarak destek olmak istediğini belirtti.
     Etkinlik, Mehmet Kazoğlu ve ekibinin seslendirdiği türkülerle sona erdi.
    
     Muhabir: Ubeydullah Baş / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Batmanda engelliler müzikli eğlencede buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER