Başmakçıda kandil geleneği

Başmakçıda kandil geleneği -Kadınlar, kandil nedeniyle evlerinde hazırladıkları yemekleri paylaşıyor, bir araya gelerek yaptıkları irmik helvasını ilçeye dağıtıyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Başmakçı ilçesi Çağlayan Mahallesinde yaşayan kadınlar, yıllardır sürdürdükleri gelenek gereği, kandil günleri evlerinde hazırladıkları yemekleri birbirleriyle paylaşıyor, bir araya gelerek kardıkları irmik helvasını ise dağıtıyorlar.
     Berat Kandili, Çağlayan Mahallesinde ayrı bir heyecanla karşılanıyor. Mahalle sakini kadınlar, sabah saatlerinde evlerinde özel yemekler hazırlarken, daha sonra da bir araya gelerek irmik helvası karmaya başlıyorlar.
     Mahalle sakinlerden Yasemin Gönüllü, AA muhabirine, kandil sabahları mahallenin kadınlarının bir araya geldiklerini, her kesin evinde farklı bir yemek pişirdiğini anlattı.
     Mahalle esnafının da bu konuda kendilerine destek verdiğini ifade eden Gönüllü şöyle konuştu:
     Evlerde yemek pişirme işini tamamladıktan sonra, helva karmak için bir araya geliyoruz. Herkes işin içinde olunca hazırlamamız çok kolay oluyor. Kandilleri, bayram havasında coşkuyla kutluyoruz. Berat Kandili, günahların affolunduğu, temize çıkıldığı feyizli bir gece, hepimiz için çok önemli bir gece. Bizler de, ibadetimizin öncesi bu önemli gecelerde, hazırladığımız yemekleri birbirlerimizle paylaşıyoruz. Kardığımız irmik helvasını da ilçede dağıtıyor, yardımlaşma ve paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
    
     Muhabir: Esma Eser / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Başmakçıda kandil geleneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER