Başmakçıda en gözde ulaşım aracı bisiklet

Başmakçıda en gözde ulaşım aracı bisiklet -Halkın büyük bölümü, kent içi ulaşım aracı olarak motorlu taşıtlar yerine bisikleti kullanıyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Başmakçı ilçesinde yaşayan vatandaşların büyük bölümü, kent içi ulaşımı motorlu araçlar yerine bisikletlerle sağlıyor.
     İlçe sakinlerinin çoğu, alışveriş, tarla, bahçe, kahvehane, cami gibi yerlere ulaşım ve çeşitli ziyaretler için bisikleti tercih ediyor.
     Bisiklet kullanıcısı Meral Temel, AA muhabirine, toplu ulaşım araçlarının ilçe içinde değil, ilçeler arasında hizmet verdiğini söyledi.
     Düzlük arazide kurulan kentte yaşayanların çoğunun günlük işlerini görmek amacıyla kendisi gibi bisikleti tercih ettiğini belirten Temel, şöyle konuştu:
     Yıllardır devam eden bisiklet tercihi, halkımızın büyük bölümünce benimsendi. Kadınlar, erkekler, gençler, hatta çocuklar, günlük işlerini görmek veya gezintiye çıkmak amacıyla bisikleti tercih ediyor. Motorlu taşıt sürücüleri de bu durumun farkında olduğundan, bisikletlilere karşı daha duyarlı. Bundan dolayı önemli bir sorun yaşamıyoruz. Bisiklet çevre dostu, ekonomik ve sağlıklı bir ulaşım aracı.
     Temel, her yaştan kadın ve erkeklerin ulaşımı bisikletle sağlamasının, kente ilk kez gelenlerce önce tuhaf, daha sonra olumlu karşılandığını anlattı.
     Bisiklet binmenin, özellikle yaz tatillerinde çocukların en büyük tutkusu olduğuna işaret eden Temel, bundan dolayı yaşı gelen çocuğa bisiklet hediye etme anlayışının ilçede iyice benimsendiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Eser / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Başmakçıda en gözde ulaşım aracı bisiklet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER