Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası

Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası -Galatasaray Medical Park: 74 - Fenerbahçe Ülker: 69 Salon: Halkapınar Hakemler: Murat Biricik, Serdar Ünal, Kaan Büyükçil Galatasaray Medical Park: Engin 12, Göksenin 2, Hawkins 30, Macvan 11,


İZMİR (A.A) - Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası D Grubunda Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe Ülkeri 74-69 yendi.
     McCalebb ve Gökseninin karşılıklı basketleriyle başlayan maçta, Fenerbahçe Ülker, Oğuz ve İlkanın basketleriyle 5. dakikada 6 sayı (8-2) farkla öne geçti.
     Galatasaray Medical Park, Hawkinsin üst üste basketleriyle periyot bitimine 14 saniye kala maçta 15-13lük skorla ilk kez öne geçse de Fenerbahçe Ülker, 1 saniye kala McCalebbin basketiyle periyot sonunda eşitliği sağladı: 15-15.
     Başa baş geçen ikinci periyot süresince, iki takım da farkı 2 sayının üzerine çıkaramadı. Fenerbahçe Ülker, 15. dakikasını 23-21 önde geçtiği devreyi, 31-30 önde kapadı.
     Üçüncü periyota İlkanın basketiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, rakibinin top kayıpları ve isabetsiz şutlarından yararlanarak, 23. dakikada farkı 7 sayıya (32-39) çıkardı. Farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Galatasaray Medical Park, Engin ile üst üste bulduğu iki 3 sayılık basketle 28. dakikada eşitliği (42-42) yakaladı. Sarı-lacivertliler, son saniyede McCalebbin elinden bulduğu 2 sayılık basketle, üçüncü periyot sonunda 3 sayılık farka ulaştı: 46-49
     Son periyotta da iki takımın çekişmesi, son ana kadar devam etti. 35. dakikada NDongun basketiyle 56-55 öne geçen Galatasaray Medical Park, 38. dakikada Cenk ve Hawkinsin basketleriyle farkı 6 sayıya (67-61) kadar çıkardı. Kalan bölümde skor avantajını iyi kullanan sarı-kırmızılılar, maçtan 74-69 galip ayrıldı.
     Bu sonuçla grupta 3te 3 yapan Galatasaray Medical Park, birinci olarak, Fenerbahçe Ülker ise 3 maçta 2 galibiyetle ikinci olarak kupada Sekizli Finale yükseldi.
     Bu arada, her iki takım seyircisinin büyük ilgi gösterdiği maç, yabancı cisim atılması, maytap patlatılması ve küfürlü tezahürat nedeniyle, yaklaşık 5 dakika geç başladı.
     Maç sırasında zaman zaman tribünlerde maytap patlatıldı. Galatasaray Medical Park üstünlüğüyle girilen son dakikasında da sahaya atılan cisimler nedeniyle maç, zaman zaman duraksadı. Tribünlerden de ilk olarak sarı-lacivertli taraftarlar çıkartıldı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Halil Şahin / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Basketbol: Spor Toto Türkiye Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER