Basketbol: Beko Basketbol Ligi

Basketbol: Beko Basketbol Ligi -Beşiktaş: 56 - Banvit: 67 Salon: Abdi İpekçi Hakemler: Mehmet Keseratar, Halil Baldemir, Ziya Özorhon Beşiktaş: Can Akın 2, Minard 4, Christopher 12, Cevher Özer 4, Vidmar 8, Tutku Açık, Serhat Çe


İSTANBUL (A.A) - Beko Basketbol Liginin 21. haftasının kapanış maçında Beşiktaşı 67-56 yenen Banvit, liderliği Fenerbahçe ülkerden devraldı.
     Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk dakikalarında Beşiktaş, iyi savunma yapmasına karşın, hücumda basit top kayıpları ve isabetsiz atışlarla ön plana çıktı. Beşinci dakikası 6-6lık eşitlikle geçilen karşılaşmanın 7. dakikasında ev sahibi takım, Christopher ile arka arkaya iki 3 sayılık basket buldu. Banvit ise bu dakikada Mejia ve İzzetin sayılarıyla rakibine karşılık verdi ve farkın açılmasını engelledi: (12-10). Ancak bu dakikadan sonra Minard ve Vidmarla skor üreten Beşiktaş, ilk çeyreği 16-10 önde tamamladı.
     İkinci periyoda 5-1lik seriyle başlayan siyah-beyazlı takım, Markotanın 12. dakikadaki 3 sayılık basketiyle 10 sayılık (21-11) farka ulaştı. Bu dakikadan sonra Bajramovic ve Davisin sayılarıyla farkı kapatan Banvit, 17. dakikada da Mejia ile 27-26 öne geçti. Beşiktaş, Mejianın basketine Falker ve Markotanın sayılarıyla karşılık vererek 29-27 öne geçse de Banvit, Erkanla ilk yarının son dakikasında skoru 29-29a getirdi ve devreye de bu sonuçla girildi.
     İkinci yarıya 8-0lık seriyle başlayan ve skoru 37-29a getiren Beşiktaş, rakibine çeyreğin ilk 4 dakikasında sayı şansı tanımadı. Bu dakikadan sonra Erkan, Davis ve Mejia ile basketler bularak farkı kapatan Banvit, ev sahibi takıma son 6 dakikada sadece 4 sayı attırdı. Bandırma temsilcisi, savunmada ve hücumdaki etkili oyunuyla 29. dakikada 41-41lik beraberliği yakaladı ve periyot da böyle tamamlandı.
     Son periyotta oyun ve skor üstünlüğünü eline geçiren Banvit, karşılıklı sayılarla devam eden mücadelenin 35. dakikasını 53-49 önde geçti. Konuk takım karşısında Serhat Çetinin üçlükleriyle oyunda tutunmaya çalışan Beşiktaş, Simmonsun 38. dakikadaki üç sayılık basketiyle 6 sayı geriye düştü: (52-58). Maçın son bölümünde yakaladığı serbest atışlardan istediği gibi yararlanamayan siyah-beyazlı takım, Banvit ataklarını da durdurmakta zorlandı. Mücadelenin en skoreri olan Davisin 20 sayı 5 ribaunt ile yıldızlaştığı mücadeleyi Banvit, 67-56 kazandı ve liderliği Fenerbahçe Ülkerden devraldı. Konuk takım, bu sonuçla galibiyet serisini 12ye çıkarttı.
     Karşılaşmada 12 sayı kaydeden Christopher ile 11 sayı bulan Serhat çetin, Beşiktaşın mağlubiyetine engel olamadı.
    
     Muhabir: Emrah Oktay / Ercan Doğan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Basketbol: Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER