Başkentin Selanikli misafirleri

Başkentin Selanikli misafirleri -Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Sypridon ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçeki ziyaret etti -Başkan Gökçek: -(ODTÜ yerleşkesindeki yol planı) Ankaranın ihtiyac


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yunanistanın Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Pengas Sypridon ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
     Gökçek yaptığı konuşmada, Selanikten gelen konukları Ankarada görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Ankaraya ilk defa geldiklerini öğrendiği heyetin Başkenti beğenerek, güzel hatıralarla ayrılmalarını ümit ettiğini ifade etti.
     Sypridon, Ankaraya dostluk mesajı iletmek için geldiklerini belirterek, karşılıklı işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
     Selanikin Türkiye için değerini bildiğini ifade eden Sypridon, Atatürkün Selanikte doğduğunu ve Osmanlı mirası eserleri hatırlatarak, Selanik misafirperverdir. Türk kardeşlerimizi Selanike bekliyoruz dedi.
     Selanik Belediye Başkan Danışmanı Eleni Sotiriou da Türkiye ile sıcak ilişkiler kurmanın iki tarafın da menfaatine olacağını söyleyerek, yalnızca turizme dayalı değil, kültürel ve ekonomik ilişkiler yürütmeyi de arzuladıklarını anlattı.
     Sotiriou, Gökçekin belediyecilikle ilgili tecrübelerini kendileriyle paylaşmasını da istedi.
     Yunan heyet Gökçeke Selanik amblemi hediye etti.
     Selanik Belediyesi bürokratları, Yunan iş adamları ve gazetecilerden oluşan Yunan heyeti, Ankara Kalesi başta olmak üzere Ankaranın tarihi ve turistik yerlerini gezecek.
    
     -İhtiyaç varsa yol yapılır-
    
     Ziyaretin ardından Gökçek, gazetecilerin sorularını cevapladı. Çukurambarda park yapımı tartışmalarında CHPnin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Gökçek, bunun güncel bir konu olmadığını ifade ederek, CHP Ankaradaki beceriksizliklerini örtebilmek için birtakım şovlar yapmaya çalışıyor yanıtını verdi.
     ODTÜ yerleşkesinden geçirilmesi planlanan yol ile ilgili de Ankaranın ihtiyacı olan yol varsa bu yol yapılır. Bunu kimse engelleyemez diyen Gökçek, herkesin yasaya uyması gerektiği belirtti.
     Gökçek, ODTÜyle ilgili gelecek hafta sürpriz bir teklifi kamuoyuna sunacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Başkentin Selanikli misafirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER