Başkentte Kurban Bayramı tedbirleri

Başkentte Kurban Bayramı tedbirleri


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarına genelge gönderdi.
     Vali Yüksel, yayımladığı genelgede, bayramın huzur ve güven içinde geçmesi için gerekli önlemlerin ivedilikle alınmasını istedi.
     İl Jandarma Komutanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün tedbirlerini 30 Ekim sabahına kadar aksatmadan sürdüreceklerini belirten Yüksel, havaalanı, gar ve terminallerdeki trafik ve asayiş ekiplerinin sayılarının arttırılacağını bildirdi.
     Ankaradaki alışveriş, eğlence ve umuma açık mahalleri mevzuatlara uygun olarak denetleyeceğini ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:
     Kurban satış ve kesim yerlerinin tesisi ile kurban atık ve çöplerinin uzaklaştırılması için hazırlıklar ve denetimlerin Büyükşehir Belediyesi ile Kaymakamlıklar ve ilgili belediyelerce yapılacaktır. Park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre, hijyen şartları olmayan mahallerde kurban kesimine izin verilmeyecek, kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı hususu mahalli mutat vasıtalarla, hutbe ve vaazlar da dahil olmak üzere vatandaşlarımıza önceden duyurulacaktır. Belediyeler, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek, nöbetçi memurluklarını vatandaşlarımızın müracaatlarına sürekli açık tutacaklardır.
     Yüksel, seyahat edecek vatandaşların trafik kurallarına titizlikle uymaları ve sürücülerin uykusuz araç kullanmamalarını tavsiye ederek Ankaralıların Kurban Bayramını kutladı.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Başkentte Kurban Bayramı tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER