Başkan Ünver, çalışmalarını AAya değerlendirdi

Başkan Ünver, çalışmalarını AAya değerlendirdi -Ünver: Nevşehirde 8,5 yılda yaklaşık 1 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehirde görevde olduğu 8,5 yıl içerisinde yaklaşık 1 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevşehirin su sorunun çözmek için çalıştıklarını ve su arıtma tesisinin ihalesini de gerçekleştirdiklerini, projenin Türkiyede öncü projelerden biri olacağını ifade etti.
     Proje ile Nevşehirin şişelenebilecek kalitede bir suya kavuşacağını ve Nevşehirin gelecek 50-60 yıl boyunca su problemi çekmeyeceğini vurgulayan Ünver, bir ay içerisinde çalışmalara başlanacağını ve 2013 yılı sonu ya da 2014 yılının ilk çeyreğinde tesisin bitirilmesinin planlandığını belirtti.
     Alt yapı çalışmalarını da sürdürdüklerini anlatan Ünver, öğrencilerin yoğun olduğu Esentepe Mahallesi ve Güzelyurt Mahallesinden geçen Ürgüp yolu üzerine bir alt geçit yaptıklarını ve üniversitenin önüne de belediye ve karayolları ile ortak bir alt geçit yapacaklarını söyledi.
     Necip Fazıl Köprülü Kavşağını da 10 gün içerisinde bitirmeyi planladıklarını aktaran Başkan Ünver, Kavşak ile birlikte yaptığımız kanalla bölgenin bütün drenajını bir yerde toplayarak Kocaçaya aktarmış olacağız. Phorzeim Parkı içine de güzel bir sosyal tesis yapacağız. Bunu da kış gelmeden önce bitirmeyi düşünüyoruz. 2000 Evler Mahallesinde de pazar yeri düzenleme çalışmamız var dedi.
    
     -Pazer yeri Kurban Bayramı öncesi açılacak
    
     Ünver, yaklaşık 12 milyon liraya mal olan Kapalı Sebze ve Meyve Pazarının da Ramazana kadar tamamlanacağını ifade ederek, pazar esnafı ile Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odasının talebi üzerine Kurban Bayramı öncesi açılacağını kaydetti.
     Pazar yerinin içerisinde 200 kişinin istihdamının sağlanacağı bir tekstil fabrikasının yer alacağını bildiren Ünver, 155 iş yerinin olacağı pazar yerinin çocuk kreşi, restoran, kafeterya, engelli asansörü, yürüyen merdiven ve otoparkı ile Türkiyede örnek olacağını vurguladı.
     Görevde olduğu 8,5 yıl içerisinde Nevşehire yaklaşık 1 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Ünver, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi ve yeni hastanenin en önemli projeleri arasında yer aldığını.
     Eski hastaneni bulunduğu arazi için de yeni proje yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Ünver, bu alana belediye hizmet kompleksi, iş merkezi, alış veriş merkezi ve altına da otopark yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Başkan Ünver, çalışmalarını AAya değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER