Başkan Özden, yeni kız öğrenci yurdunu

Başkan Özden, yeni kız öğrenci yurdunu ziyaret etti (Fotoğrafı)


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, faaliyete geçen kız öğrenci yurdunu ziyaret etti.
     Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Çubuk Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yetkililerden öğrenci yurdu hakkında bilgi aldı.
     Başkan Özden, 250 kişi kapasiteli yurtta şu anda 57 öğrencinin başvurduğunu ve yurdun Çubuk, Akyurt ve Pursaklar bölgesine hitap ettiğini söyledi.
     Eski askeri lojmanlarda yapılan tadilat sonucu kız öğrenci yurdu ihtiyacının bir nebze giderildiğinin belirten Özden, tadilatın ardından son sistem teknoloji ile modern şekilde yeniden tasarlanan binaların 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetiştirilerek öğrenci alınmasına başlanıldığını ifade etti.
     Atatürk Meslek Yüksekokulu ve Gazi Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin yurttan faydalanacaklarını ayrıca gelecek yıllarda da ilçede kurulacak olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencilerine hizmet vereceğini söyleyen Özden, Yurt açılmadan önce üniversitede okuyan öğrencilerimiz Ankaradaki yurtlardan faydalanarak otobüslerle gelip gitmek zorunda kalıyorlardı. Artık eğitim gördükleri yerde, yani burada kalacaklar. Biz yerel yönetimler olarak kız öğrencilerimizin tüm sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Onların rahat ve güvenli bir yerde kalmasını sağlamak bizim için bir görevdir dedi.
     Yıldırım Beyazıt Mahallesinde Gazi Yerleşkesinin yan tarafında da yeni kız ve erkek öğrenci yurdu yapımının devam ettiğini hatırlatan Özden, kız yurdu ile ilgili yapılması gereken çalışmalar hakkında yetkililerle görüştükten sonra yurttan ayrıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Başkan Özden, yeni kız öğrenci yurdunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER