Başkan Evcilmen ve ATSO Başkanı Budak

Başkan Evcilmen ve ATSO Başkanı Budak eski Sanayi Sitesi esnafı ile buluştu


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, eski Sanayi Sitesi esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi.
     Eski Sanayi Sitesinde yapılan toplantıda, esnafın otopark, kaldırım işgalleri, imar planlarına aykırı tadilatlar konusundaki sıkıntıları konuşuldu. Sanayi esnafı, bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.
     ATSO Başkanı Budak, 1970li yıllarda kurulan Sanayi Sitesinin bugün kent içinde kaldığını söyledi. Antalyada ticaretin gelişmesi için mutlaka toplu iş yerlerine ihtiyaç olduğunu belirten Budak, aksi takdirde kent içinde apartman altlarında yapılan ticaretin kısa süre sonra tıkanma noktasına geleceğine dikkati çekti.
     Toplu iş yerlerini, Antalyanın kurtuluş projesi olarak nitelendiren Başkan Budak, Toplu iş yerleri için 7 sektör belirledik. Ancak yer konusunda sıkıntı var dedi.
     Organize Sanayi Bölgesinde yeni oluşturulacak alanda, küçük ve orta ölçekli imalathanelerin sıkıntısını gidermek için 3er dönümlük parseller oluşturduklarını anlatan Budak, şöyle konuştu:
     Ortaya çıkan 60ın üzerinde parseli, altyapı çalışmaları bitince tahsise çıkacağız. İmalatçı firmaların sıkıntısını bir nebze olsun hafifletmek istiyoruz. Ancak Antalyada kent merkezine sıkışan ticareti, mutlaka Kayseri ve Ankarada olduğu gibi toplu iş yerleri ile kent dışına çıkarmalıyız. Bunun için çalışmalarımız sürecek.
     Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ise Sanayi Sitesinin kentin siyasetine ve ekonomisine yön veren bir yer olduğunu söyledi. Kendisinin de geçmişte sanayide çalıştığını anlatan Evcilmen, sitenin sıkıntılarını iyi bildiğini kaydetti.
     Asfalt ve peyzaj çalışmaları ile Sanayi Sitesinin çehresini bir nebze de olsa değiştirmeyi başardıklarını vurgulayan Evcilmen, Maalesef artık eski Sanayi Sitesinin genişleme imkanı kalmadı. Bu saatten sonra ancak rehabilitasyon yapılabilir. Bunun için bütün esnafımızın katılması önemli. Ortak akılla, sağlıklı kararlar alabilirsek sorunları aşarız. Sanayi Sitesi esnafımız her şeyin en iyisine layık dedi.
     Evcilmen, Sanayi Sitesinde araç yoğunluğunu ve park sıkıntısını çözmek için yer altı otoparkı projesi hazırladıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başkan Evcilmen ve ATSO Başkanı Budak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER