Başkan Evcilmen, esnafa Balık Pazarı projesini

Başkan Evcilmen, esnafa Balık Pazarı projesini anlattı


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Festival Çarşısı esnafına bölgede yapılacak Balık Pazarı projesini tanıttı.
     Evcilmen, Festival Çarşısı esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Esnafa çarşının yanında yapılması planlanan Balık Pazarı projesi hakkında bilgi veren Evcilmen, festival çarşısı esnafının ticari hayatına destek olmak amacıyla projeyi çarşı bünyesinde hazırladıklarını söyledi.
     Projenin uygulanabilmesi için Muratpaşa Belediyesi tasarrufundaki Festival Çarşısı esnafının dükkanlarını boşaltması gerektiğini anlatan Evcilmen, Balık Pazarı projemize ilk kazmayı vurduğumuz günden itibaren 90 gün içinde projeyi tamamlayacağız. Bu süre içinde sizleri hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Bizim önerdiğimiz ya da sizlerin belirleyeceği ve uygun görülen mekanları sizlere geçici süreliğine tahsis edeceğiz dedi.
     Esnafı mağdur etmeden, sokakta bırakmadan balık pazarı projesini hayata geçirmek istediklerini dile getiren Evcilmen, projenin Antalyanın turizm potansiyeline uygun bir çalışma olacağını bildirdi.
     Balık Pazarı projesinin yapılacağı alanın tamamen Muratpaşa Belediyesi sınırlarında yer aldığına ancak Festival Çarşısının bir kısmının Büyükşehir Belediyesi sınırlarında bulunduğuna işaret eden Evcilmen, Büyükşehir Belediyesinin de kendi tasarrufundaki alanla ilgili çalışmalara başlaması gerektiğini kaydetti.
     Halk Pazarı Esnafları Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Karaman da Festival Çarşısında 542 dükkanın yaklaşık 300ünün kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirtti. Günlerce siftah yapmayan esnaf olduğunu ifade eden Karaman, projenin Festival Çarşısı esnafını hareketlendirecek bir çalışma olduğunu söyledi.
     Ziyarete Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Fırat Budak, Belediye Meclis Üyeleri Recep Tokgöz ile Festival Halk Pazarı Esnafları Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Ali Er katıldı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Başkan Evcilmen, esnafa Balık Pazarı projesini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER