Başkan Burma, muhtarlarla iftar yemeğinde buluştu

Başkan Burma, muhtarlarla iftar yemeğinde buluştu


SAMSUN (A.A) - Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, düzenlenen iftar yemeğinde ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi.
     Burma, bir kafeteryada düzenlenen iftar yemeğinin ardından, muhtarlara ilçede yaşanan sel felaketinin ardından yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
     Kimseyi suçlamak gibi bir niyetinin olmadığını söyleyen Burma, selin ardından bazı evlerin bodrum katlarında balçık kaldığını çoğu çalışmanın tamamlandığını aktardı.
     Sele neden olan yağışların yüz yılda bir yaşandığını ifade eden Burma, bu tür yağışların bundan sonra da gerçekleşebileceğini belirterek önlem alınması gerektiğini vurguladı.
     Çobanlı Deresi olarak bilinen Kuruzeytin Deresinin selin oluşmasında büyük etken olduğuna değinen Burma, Kuruzeytin Deresinde önlem alarak bu sorunu çözmüş olabiliriz. Kuruzeytin Deresini kontrol edebilseydik bugün karşı karşıya kaldığımız sorunların yüzde 70ini yaşamazdık. Kuruzeytin Deresini dere yatağı gibi kullanarak dereyle kesişen başka bir dere açıp suyu denize aktarabiliriz. Kesişen noktada üzerine bir köprü yapılabilir. O zaman Kuruzeytin Deresi istediği kadar taşsın dedi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Başkan Burma, muhtarlarla iftar yemeğinde buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER