Başkaledeki silahlı kavga

Başkaledeki silahlı kavga -Olaydan sonra kayıplara karışan zanlıların aileleri, nakledildikleri başka bir köyde zorlu yaşam mücadelesi veriyor -Başkale Belediye Başkanı Sarıhan: Kan davasının mağduru çocuklar oluyor. Kan davalarını


VAN (A.A) - Başkale ilçesinde 20 Aralık 2012 tarihinde, aynı aileden 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından, kayıplara karışan zanlıların aileleri, nakledildikleri başka bir köyde, zorlu yaşam mücadelesi veriyor.
     Kavganın ardından yaşadıkları Mahmutabat köyüne bağlı Erenler mezrasını terk etmek zorunda kalan ve adı güvenlik nedeniyle açıklanmayan bir başka köye yerleştirilen zanlıların yakınları, bu köyde sıkıntılar içinde yaşamlarını sürdürüyor.
     Bu bilgi üzerine aileleri ziyaret eden Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, zanlıların ailelerinin mağdur olduğunu söyledi.
     Olayın ardından, aileler arasında yeni bir olay yaşanmaması için, kadın ve çocuklardan oluşan 22 kişinin güvenlik gerekçesiyle bir başka köye nakledildiğini hatırlatan Sarıhan, şöyle konuştu:
     Aileler bu köyde mağdur durumda. Aileleri tek tek ziyaret ettik. Onların istek ve ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Ailelerin hali içler acısı. Onlara acil destek sunulması gerekiyor. Bunun için hemen Başkale Kaymakamlığı ile görüştüm. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca çocuklara kışlık giyecek alımı sağlandı. Ailelere kömür ve gıda yardımında bulunduk. Elimizden geldiğince ailelere yardım sunmaya çalıştık.
     Mağdur olan kadın ve çocukların her türlü ihtiyacının karşılayacağını bildiren Sarıhan, kan davasının mağdurunun çocuklar olduğunu kaydetti.
     Sarıhan, Kan davasının mağdurları çocuklar oluyor. Kan davalarını kınıyorum. Bunlara sebep olanlar, Allahtan belalarını bulsunlar. Bu olayda mağdur olan her iki ailelenin çocuklarının okuması için, ne gerekirse yapacağız. Onları bu zor günlerden kurtarmak hepimizin görevi dedi.
     Başkaleye bağlı Mahmutabat köyüne bağlı Erenler mezrasında, amca çocukları arasında 20 Aralık 2013 tarihinde çıkan silahlı kavgada, 4 kişi ölmüş, olayın ardından olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 4 kişi kayıplara karışmıştı. Zanlıların aileleri ise güvenlik gerekçesiyle bir başka köye nakledilmişti.
    
     Muhabir: Zafer Tayfur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Başkaledeki silahlı kavga Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER