Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay,

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, Afyonkarahisarda: -Sayın Bülent Arınçın liderliğinde dört dörtlük uyumlu bir ekibimiz var -Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürümüz, Radyo Televizyon Üst Kurulu, TRT Genel Müdürümüz, A


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Sayın Bülent Arınçın liderliğinde dört dörtlük uyumlu bir ekibimiz var. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürümüz, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Genel Müdürümüz, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürümüz el ele kol kola çalışıyoruz. Hakikaten birbirini seven yardımlaşan bir ekibiz. Ancak bu kadar samimi olunur dedi.
     Atalay, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisardaki yerel gazetelere zaman zaman baktığını kente ikinci kez geldiğini belirtti.
     Basın İlan Kurumu olarak 12 şube sayını 32ye yükselttiklerini dile getiren Atalay, şunları kaydetti:
     Bizim buraya gelişimiz yük olmaya değil yük almaya geldik. Amacımız komisyon olup da Afyonkarahisarın basınının parasına göz dikmek değildir. Ne katkı sağlayabiliriz, nasıl yüceltebiliriz, büyütebiliriz...Bunun için çalışıyoruz. El ele kol kola ürünümüzü çok daha cazip çok daha güzel hale getireceğiz. Tek sayfa çıkan bir gazetenin bile kutsiyetine inanan bir insanım. Büyük faydalarını gördük. Yerel gazetelerin her gün biraz daha gelişen, kendini toparlayan, düzelten, buram buram yöre kokan ve gerçekten gazetecilik yapan, Basın İlan Kurumu ilanlarıyla değil aynı zamanda reklam alabilen reklam potansiyeli olan, geliri yüksek olan gazeteler olmasını arzu ediyoruz. Patronlar kazansın daha güzel matbaalar kurulsun, muhabirlere daha iyi maaşlar verilsin, daha iyi kağıda basılsın istiyoruz. Afyonkarahisarın büyük projelerinde, projelerin bir parçası olarak katkı sağlayan, eksikleri gideren, varsa yolsuzlukları dile getiren hür düşündüğüne inandığını yazabilen bir basın arzu ediyoruz. El ele kol kola bunu nasıl yapabiliriz, onu düşünüyoruz.
     Basın İlan Kurumu olarak ciddi adımlar attıklarını belirten Atalay, yönetim kurulu ve genel kurul olarak yeni kararlar aldıklarını, muhabir kadrosunu güçlendirmek, gazetelere katkı sunabilmek, özellikle de iletişim mezunlarına istihdam sunabilmek için iletişim mezunlarında bekleme süresini kaldırdıklarını ve direkt kadroya almalarını sağladıklarını vurguladı.
     Şehirde iletişim konusunda fakülte eksikliği bulunduğunu anımsatan Atalay, Afyonkarahisardaki basın ortamını cazibe merkezi haline getirip Afyonkarahisarlı iletişim mezunlarını buraya getirmekte fayda var diye düşünüyorum. Gazeteciliği sadece iletişim mezunlarına bağlamamak gerekir. Farklı fakültelerden mezun olup ta gazetecilik yapan da çok fazla gazeteci var diye konuştu.
    
     -Hepimiz aynı gemideyiz-
    
     Daha iyi daha güçlü gazeteler için Afyonkarahisar basınının kendi arasında evlilik yapabileceğine dikkati çeken Atalay, Afyonkarahisarın pastası belli. Çok fazla dağıtacağına güçleri birleştirerek aynı pastadan yine kendinize gelir sağlamanız mümkün. Bunu siz yapabilirsiniz. Erzurum basını oturdu yaptı. Diğer illerde bunun üzerinde çalışmalar yapıyor. Bizim tanıdığımız bir yıllık süre doldu. Önceden bu süreler 6 aydı biz bunu genel kurul kararıyla bir yıla çıkardık. Bir gazete bir yılda da değişmez. Günlük 60 satarken bir anda bin satması çok zordur dedi.
     BİK olarak cezayı hiç sevmediklerini, mükafatın en geçerli yol olduğunu düşündüklerini söyleyen Atalay, Hepimiz aynı gemideyiz. Bu geminin su almaması için yoluna devam etmesi için mutlaka çok daha kaliteli ürünleri sunmamız gerekiyor. Bir firmanın reklam verdiğinde reklamların karşılığını alması gerekir. Bir gün müthiş bir pastanın bütün Türkiyedeki yerel basını besleyecek daha da güçlendirerek beklemedikleri kaynak olarak karşılarına çıkacağına inanıyorum. Afyonkarahisarın potansiyeli belli. Sizin ilan pastanızı alıp başka şehre götürecek halimiz yok. Bu pastayı 16 gazeteye de bölüştürsek aynı. 4 gazeteye bölüştürsekte aynı. Oturup bunun üzerinde çalışmak lazım. Oturup konuşun en iyi anlaşabileceğiniz gazetelerle oturup birleşebilirsiniz. Biz buna evlilik diyoruz ifadelerini kullandı.
     Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın idaresindeki tüm kurumların müthiş bir uyum içinde çalıştıklarını anlatan Atalay, şöyle devam etti:
     Sayın Bülent Arınçın liderliğinde dört dörtlük uyumlu bir ekibimiz var. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürümüz, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Genel Müdürümüz, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürümüz el ele kol kola çalışıyoruz. Hakikaten birbirini seven yardımlaşan bir ekibiz. Ancak bu kadar samimi olunur. Hem Bülent Arınçın liderliğinde olması hemde kendi aramızdaki samimiyetle bende inanıyorum ki, sorunlarımızı çözmek için daha fazla daha hızlı mesafe alırız. Birimizin eksik bıraktığını diğerimiz takviye ediyor. Bütün bu kurumlar aslında Bülent Arınçın altında birleşti. Şimdi bir arada bulanmaları bir çatı altında bulunmaları belki özerk bir teşkilat olarak mümkün olabilir. Her zaman bu kadar iyi anlaşan ekipler olmayabilir. Koalisyon hükümetlerinde farklı bakanlıklara bağlı olabilir ama bugün için büyük avantaj. Bu avantajı ne kadar iyi değerlendirirsek kardır.
     (GNG-CN-MRS-JM)
<< Önceki Haber Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER