Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yozgatta: (2)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yozgatta: (2) -152 milyar dolar ihracat yapan ve 772 milyar dolar milli geliri olan Türkiye var. Bu ne ile oldu- Bu, emanete sahip çıkmakla oldu. Bu, milletin hazinelerine sahip çıkmakla oldu


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 152 milyar dolar ihracat yapan ve 772 milyar dolar milli geliri olan Türkiye var. Bu ne ile oldu- Bu, emanete sahip çıkmakla oldu. Bu, milletin hazinelerine sahip çıkmakla oldu dedi.
     Bozdağ, partisinin Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlediği Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Partinin 10 yıldır tek başına güçlü bir şekilde iktidar geldiğini, milletin sevgisini ve muhabbetini taşıdığını söyledi.
     Bu sevgi ve muhabbetin hala taşınıyor olmasının, bu kadroların sevgiye ve saygıya ihanet etmediğini göstertiğini vurgulayan Bozdağ, milletten aldıkları emaneti haysiyet ve şerefleri gibi koruduklarını anlattı.
     Türkiyenin 2002 yılında 36 milyar dolar ihracat ve 230 milyar dolar milli geliri olduğunu anımsatan Bozdağ, 152 milyar dolar ihracat yapan ve 772 milyar dolar milli geliri olan Türkiye var. Baktığımız zaman nereden, nereye... Bu ne ile oldu- Bu, emanete sahip çıkmakla oldu. Bu, milletin hazinelerine sahip çıkmakla oldu. Bu, geceyi gündüzü birbirine katarak çalışmakla oldu. Bundan sonra bizim durmaya vaktimiz yok. Daha iyisini yapmaya mecburiyetimiz var. Varsın, başkaları başka şey söylesin, eleştirsinler, ithamda bulunsunlar diye konuştu.
    
     -Kelime hazinesi dar partiler var-
    
     Bazı partileri kelime hazinesi dar olarak nitelendiren Bozdağ, Baktığınızda hep negatif kelimelerle konuşuyorlar. Onların hazinesinde pozitif bir dünya yok, iyi bir cümle kurma yetenekleri yok. Her şeyi ihanet görüyorlar. Her şeyde Türkiyenin parçalanmasını görüyorlar dedi.
     Vakıflar Kanunu için Bu kanun ihanet kanunundur. Siz bunu çıkarırsanız Türkiye paramparça olur denildiğini anımsatan Bozdağ, şöyle konuştu:
     Vakıflar Kanunu çıktı, Türkiye bölündü mü, paramparça oldu mu- olmadı. Türkiyede vatandaşlarımızın ihtiyacı olan adımlar attık. Kürtçe televizyon yayınlarını 24 saat TRT üzerinden yapma, aynı zamanda Arapça yayın yapmanın önünü açtık. O zaman da dendi ki, Kardeşim siz yanlış yapıyorsunuz. Vatandaşlarımızın bir talebi varsa ve devletimizin karşılama imkanı varsa, karşılarsa kötü mu olur- dedik. Memleket bölünür dediler. Biz TRT 6yı kurduk. Yıllardır faaliyette. TRTnin dışında özel yayın yapan televizyonlar ve radyolar var. Türkiye bölündü mü- bölünmedi. Aksine yanlış zihniyet, her şeyde farklı şeyleri görenler, Türkçe bilmeyen vatandaşlarımıza doğru bilginin aktarılmasını engelleyerek, onu terör örgütünün yayın organlarına mahkum ettiler. Gerçeğin anlatılmasının önüne geçtiler. İnsanlarımız terör örgütünün iftiralarını ve karalamalarını değil, gerçekleri görüyorlar. Bu, Türkiyenin gücüne güç kattı.
     Ortaöğretimde Kürtçenin seçmeli ders haline getirildiğine işaret eden Bozdağ, Ne oldu, şimdi baktığınızda 21 bin civarında vatandaşımız tercih etti. Bakıyorsunuz, kıyametler koparılıyor. Bizim yaptığımız doğru mu, biz ona bakacağız. Bizim yaptıklarımız doğrudur. Doğru olanları, milletimizin hayrına olanları bugüne kadar yaptık, yapmaya devam edeceğiz diye konuştu.
    
     -Anayasa Mahkemesinin Sayıştay kararı-
    
     Anayasa Mahkemesinin Sayıştay Kanununun 35. Maddesindeki değişiklik yapan bir maddeyi iptal ettiğine de değinen Bozdağ, şunları kaydetti:
     Anayasa Mahkemesi, yasamanın denetimini yapacaktır. Bundan şüphe yok. Mahkemenin anayasal görevi bu. Sayıştay Kanununu AK Parti hükümeti yeniledi. Performans denetimini ilk defa Sayıştay Kanununa biz koyduk. Sayıştay, TBMM adına daha etkin ve verimli bir denetim yapsın diye bunu yaptık. Ama bunu yaparken bu yetkinin yerindelik denetimine dönüşmemesine özen gösterdik. Yapılan değişikliğin yerindelik denetimi gibi kullanılma ihtimali ortaya çıkınca da bu denetimin, yerindelik denetimine dönüşmemesi ve gerçek anlamda bir denetim olması için de yasal değişiklik yaptık.
     Yaptıkları değişikliğin Anayasaya aykırı bir yönü bulunmadığını belirten Bozdağ, şöyle devam etti:
     Anayasaya uygun bir değişiklik. Çünkü Anayasa, Sayıştayın görevlerini sayıyor. Sayılmayanların dışındaki konuların kanunla düzenleneceğini açıkça ifade ediyor. Daha önce çıkardığımız kanunda ortaya çıkan aksaklıkları gidermek ve yerindelik denetimi değil, gerçek anlamda bir Sayıştay denetimi temin edilmesi anlamında bu değişikliği yaptık. Maalesef Anayasa Mahkemesi, Sayıştay Kanununun 35. maddesindeki değişiklik yapan bir maddeyi iptal etmiştir. Bu karar, Anayasaya aykırı bir karadır. Sayıştay bu iptalden sonra yerindelik denetimi yapabilme imkanı elde edecektir. Yani bu köprüyü şuraya yapmadın da buraya yaptın, şu ihaleyi şu tarihte yaptın da neden bu tarihte yapmadın, senin okul ihtiyacın vardı da niye park yaptın- gibi.
     Sayıştayın, merkezi yönetim bütçesindeki kamu daireleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleriyle mallarını TBMM adına denetlemek, sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen görevleri yapmakla görevli olduğunu ifade eden Bozdağ, Biz performans denetimini koyduk ki, denetimi etkin ve verimli yapalım. Bu denetimin yerindelik denetimine dönüşmemesi için performans denetimi yapılacak. Nasıl yapacak, ona dair düzenlemeler yaptık. Bu konunun Anayasaya aykırı bir yönü yok dedi.
    
     -HAS Partiden AK Partiye katılım-
    
     Bozdağ, konuşmasının ardından feshedilen Has Partinin Genel Sekreteri Kazım Aslana İl Başkanı Şahin Kılınçaslana AK Parti rozeti taktı.
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bugün bu kervana onlar da katılıyorlar. Bundan sonraki süreçte Yozgat ve Türkiye için birlikte koşmaya, birlikte ter dökmeye kaldığımız yerden devam edeceğiz. O anlayış ve inançla yolumuza devam edeceğiz. Has Partiden gelen arkadaşlara ayrı ayrı hoşgeldiniz diyorum. Burası sizin eviniz. Ailenizin yanına geldiniz. Ailesiyle birlikte olanlar nasıl mutlu olurlarsa biz sizleri aramızda görmekten de mutluyuz diye konuştu.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Ömer Sarı - Özcan Güney / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yozgatta: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER