Başbakan Yardımcısı Babacan:

Başbakan Yardımcısı Babacan: -Türkiye yardım alan bir devlet halinden, yardım veren bir ülke haline geldi. Geçen yıl yaptığımız yardım 1 milyar 300 milyon dolara ulaştı


ERZURUM (A.A) - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiyenin yardım alan bir devlet halinden yardım veren bir ülke haline geldiğini belirterek, Geçen yıl yaptığımız yardım 1 milyar 300 milyon dolara ulaştı dedi.
     Başbakan Yardımcısı Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurumun Pasinler ilçesinde bir bahçede vatandaşlarla bir araya geldi.
     Türkiyede son 10 yılda ekonomi, eğitim ve sağlık alanında çok iyi işler yapıldığını ifade eden Babacan, şunları kaydetti:
     AK Parti iktidara geldiğinde Türkiyede kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolardı. Geçen yılı 10 bin 500 dolarla kapattık çok şükür. Türkiyenin IMFye bir zamanlar 23,5 milyar dolar olan borcu 2 milyar doların altına düştü. Sayın Başbakanımız IMFye 5 milyar dolar borç vereceğimizi söyledi. Paraya ihtiyaçları varmış. Merkez Bankamızın rezervleri geçen hafta itibarıyla 1 milyar doları geçti. Türkiye artık parmakla gösterilen bir ülke oldu. Hemen yanı başımızdaki Yunanistan, İtalya, İspanya ekonomik kriz içerisinde bulunuyorlar. Çok şükür bizim ülkemizin ekonomisi çok iyi.
     Bu başarının arkasında herkesin payı olduğunu belirten Babacan, Her referandumda, her anayasa değişikliğinde sizler destek vermeseydiniz Türkiyenin bugünlere gelmesi mümkün değildi dedi.
     Babacan, hazineden sorumlu bakan olduğu zaman Türkiyenin hazinesinin yüzde 66 ile borçlandığını ifade ederek, Bugün bu oran yüzde 7ye indi. Enflasyon yüzde 30du, bu yıl inşallah yüzde 6 oranında olacak. Türkiye yardım alan bir devlet halinden yardım veren bir ülke haline geldi. Geçen yıl yaptığımız yardım 1 milyar 300 milyon dolara ulaştı. Somaliye, Sudana çok daha uzaklara... Kendi içerimizde güçlendikçe bu yardımlarımız da artarak devam edecek diye konuştu.
     Babacan, birkaç yıl önce gittiği Afganistan gezisiyle ilgili olarak, Orada güvenliği sağlayan Türk askerlerimiz var. Oradaki askerlerimizin hiçbiri silah taşımıyor. Ben dedim ki Siz güvenlik için buradasınız. Bir risk yok mu- Onlar da Sayın Başbakan Yardımcım, bizim yanımızda Türk bayrağı var. Bu bayrağı görünce bir şey yapmıyorlar dediler diye konuştu.
    
     -Yargı konusunda halen sorunlarımız büyük-
    
     Türkiyenin bir yandan da terör meselesiyle uğraştığını ifade eden Babacan, şöyle devam etti:
     Türkiyenin demokrasisiyle ilgili sorunlar yaşıyoruz. Özgürlüklerle ilgili ciddi sorunlar yaşadık Türkiyede. Türkiye sık sık darbeler gördü. Halkın seçtiği hükümetlerden darbeler ve muhtıralar olmuş. Artık böyle bir durum söz konusu değil. 2010daki anayasa oylaması Türkiyede çok şey değiştirdi. Yargı konusunda halen sorunlarımız büyük. Ülkenin gerçek anlamda bir hukuk devleti olması gerekiyor.
     Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bakanların ve genel başkan yardımcılarının Anadolunun dört bir tarafında vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.
     Vatandaşlarla kendileri arasında bir sevda olduğunu ancak bazı kesimlerin bu sevdayı anlayamadığını kaydeden Akdağ, şöyle konuştu:
     Varsın anlamasınlar. Bu sevdamızı sürdürmeye devam edeceğiz. Başbakanımızın liderliğinde memleket ilerlerken, değişirken, ortada büyük bir gayret varken bu memlekete ihanet içerisinde olanlar var. İhanet şebekeleri ellerine silah verdikleri gençleri kandırarak dağa çıkaranlar ve maalesef onların siyasi destekçileri ve onlarla dirsek temasında olanlar var. Ama hiç endişe etmeyin, büyük bir kararlılıkla onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Dağa çıkarılan her gencin ve o gencin ailesinin geleceğinin kararması demektir. Dağa çıkarılan her genç, ülkenin geleceği açısından bir kayıp demektir.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Zehra Melek Çat / Emine Konuk
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Babacan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER