Başbakan Yardımcısı Arınç:

Başbakan Yardımcısı Arınç: -Uludağın bu zenginliğini tam kapasiteyle yaşamamız gerekiyor. Senede 3-4 ay hizmet veren sektör olarak görmemek ve Uludağın senenin bütün aylarında, mevsimlerinde canlılığını koruyacak tedbirler


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uludağın bu zenginliğini tam kapasiteyle yaşamamız gerekiyor. Senede 3-4 ay hizmet veren sektör olarak görmemek ve Uludağın senenin bütün aylarında, mevsimlerinde canlılığını koruyacak tedbirler almamız gerekiyor dedi.
     Uludağdaki otel sahipleriyle Beceren Otelde basına kapalı bir toplantı yapan Arınç, toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Üç günlük ziyaret için Bursada bulunduğunu, dünkü programının çok yoğun geçtiğini anımsatan Arınç, dün gece geldiği Uludağı yerinde görme fırsatı bulduğunu, sabah bir iki saatlik gezi yaptıklarını ve buradaki durumu otel sahipleriyle, sektör temsilcileriyle görüşmeyi arzu ettiğini söyledi.
     Arınç, akşam tekrar Bursaya döneceğini ve yarın bir eğitim kompleksinin açılışını yapacağını, bir de basın toplantısı düzenledikten sonra tekrar Ankaraya döneceğini belirterek, şöyle konuştu:
     Uludağa epeydir gelemediğimi biliyorum, bir fırsat kolluyordum. Bugünkü ziyaretimiz belki bu fırsatlardan birisi oldu. Ben ev sahibimiz Beceren Otele teşekkür ediyorum. Fırsat bulsaydık burada Bursa Sağlık Turizmi Derneğiyle ilgilenen arkadaşlarımızı da davet etmiştik, ama üzücü bir haber aldık. Bir trafik kazasında arkadaşlarımız feci şekilde yaralanmışlar, kaza geçirmişler. Mustafa Eskin arkadaşımız onlarla meşgul. Kaza geçirenler ise bizi büyük bir üzüntüye boğdu. Allah acil şifalar versin, sağlık afiyet versin son durumlarını bilmiyorum. 1-2 saattir haber alamıyorum ama umarız ki sağlıklarına kavuşurlar. Kazayı bir şekilde atlatmış olurlar.
     Bursa Sağlık Turizmi Derneği ile yapılması planlanan toplantı mümkün olmayınca, Uludağdaki otel sahipleriyle bir çay içimi bir araya gelmek istediklerini ifade eden Arınç, başta Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de toplantıya katılacaklarını belirtti.
    
     -Senede 3-4 ay değil...-
    
     Arınç, Uludağın bir simge olduğunu, Türkiyenin yanı sıra dünyada da bilindiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Uludağ, Bursanın büyük zenginliklerinden birisi. Bursanın şu şu zenginlikleri var derken, mutlaka Uludağı da eklemek lazım. Bursa, yazıyla kışıyla, yeşillikleriyle, güzellikleriyle anlatılırken, Allahın bir nimeti olarak Uludağı mutlaka içine koymak lazım. Tabii Uludağın bu zenginliğini tam kapasiteyle yaşamamız gerekiyor. Senede 3-4 ay hizmet veren sektör olarak görmemek ve Uludağın senenin bütün aylarında, mevsimlerinde canlılığını koruyacak tedbirler almamız gerekiyor. Bir kongre merkezine ihtiyaç olduğu düşünülüyor. Belki bir eğitim alanı olarak bazı imkanların hazırlanması, şüphesiz kongre merkezi olmayacaksa ve 4 mevsim burada yaşanabilecekse otopark sorunlarının çözülmesi gerekiyor.
    
     -Yetkinin tek elde toplanması-
    
     Uludağda kamuya ait bazı yerlerin olduğuna da değinen Arınç, şunları kaydetti:
     Onlar bir sorun teşkil ediyorsa belki onları ayrıca bu işin içinde düşünmemiz lazım. Ben en azından 2 sene öncesi için şunu söyleyebilirim; Uludağ konuşulduğu zaman herkesin işe karıştığı bir alan anlaşılıyordu. Kısmen belediye kısmen bakanlık kısmen başka bir yer. 10 tane bakanlığın bu işin içinde eli olduğu söyleniyordu. Dolasıyla yetki pek çok ellerde olduğu için sorumluluk dağılmış oluyordu. Herkesin elini uzattığı bir yerde de her iş ortada kalıyordu. Bu yüzden sayın başkanımın döneminde tek elde toplansın bu, ya bakanlıkta toplansın ya Büyükşehir Belediye Başkanlığında toplansın şeklinde son bir nokta konuldu. Bu güzel bir şey. Yani nasıl Büyükşehir Belediye Kanunu çıkarılırken belediyenin sınırlarını il sınırı olarak kabul ettik ve bunun örneğini İstanbul ve Kocaeli olarak yaşadığımız için yetkinin bir elde toplanması, imkanların bir elden bütün il sınırları içerisinde tevsi edilmesi, sorumluluğun aynı şekilde o kurumda olması bence çok faydalı.
    
     -Bazı planlamalar son aşamasına geldi-
    
     Arınç, uzun müzakereler, görüşmeler sonunda kısmen Ankarada kısmen Bursada bu konuda toplantılara katıldığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Orman ve Su İşleri Bakanımızla çok sık bir araya geldim. Büyükşehir Belediye Başkanı da zaten konuya her açıdan vakıf bir arkadaşımızdı. Sonunda bazı hizmetlerin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılması bazı hizmetlerin de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması konusunda mutabakata vardık. Burada ilin pozisyonu da şu; bazı yetkiler ve koordinasyon onun yetkisinde toplandı. En azında 10 tane işin 10 tane elin karıştığı yerden 2 tane güç sahibi yetki sahibi bir kurumla karşı karşıya geliyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı kendine ait bazı projeleri hazırlıyor. Büyükşehir Belediyesi de altyapı konusunda diğer bazı kurumlar da altyapı tesislerini kurma konusunda görev aldılar. Şu son 2 yıl içerisinde ben altyapıya yönelik hizmetlerin yapılabildiğini bazı planlamaların da son aşamasına geldiğini biliyorum.
     Uludağın bir zenginlik olarak yaşaması için yapılması gereken şeyler olduğuna dikkati çeken Arınç, şüphesiz burada otellerin de çok önemli bir işlev gördüğünü söyledi.
     Arınç, onların da bazı istekleri olabileceğini belirterek, Yaşayan insanlar olarak, şunlar olsa veya böyle bir planlama olsa daha iyi olur denilebilir. Bazıları çok pratiktir bazıları zaman içerisinde belki bir projeye bağlanması gerekebilir diye düşünebiliyorum. Böyle bir toplantıyı isterseniz geçikmiş bir toplantı olarak isterseniz bir başlangıç olarak isterseniz yürüyen bir sürecin sadece bir Başbakan Yardımcısı sıfatıyla işin içinde bulunduğum ilk toplantı olarak kabul edin. Ben hayırlı bir iş olarak görüyorum en azından sizleri 3-5 dakika da olsa her birinizi tek tek dinleme fırsatım olacak hepinize teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER