Başbakan Yardımcısı Arınç:

Başbakan Yardımcısı Arınç: -Son 60 yıla bakarsanız 11. yılına girmiş bir hükümet göremezsiniz


MUĞLA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Son 60 yıla bakarsanız 11. yılına girmiş bir hükümet göremezsiniz dedi.
     Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması toplantısına katılmak için Marmarise gelen Bülent Arınç, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette partililere seslenen Arınç, AK Partinin 10 yıldan beri iktidarda olduğunu ve 11. yılına girdiğini söyledi.
     19 Kasım 2002de kendisinin meclis başkanı seçildiğini ve Abdullah Gülün de ilk hükümetlerinin başbakanı olduğunu hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bir kaç gün evvel yaptığımız Bakanlar Kurulu toplantısı da 11. yılımızın ilk toplantısıydı. Son 60 yıla bakarsanız 11. yılına girmiş bir hükümet göremezsiniz. Bizim başarımız buradan geliyor. Demokrat Parti Hükümeti zar zor 10 yıla yakın devam etti. Ama her seçimde oyunu azaltmak suretiyle. Sonunda darbe oldu. 60-70 ve 80li yıllara gelinceye kadar üçlü, dörtlü, beşli koalisyon hükümetleri oldu. 65te, 69da Demirel tek başına iktidara geldi ama altıncı senede bitti, partisi bölündü parçalandı. Rahmetli Özal 83te, 87de iktidara geldi. Sonra partisi güç kaybetti ve o da gitti. Onun dışında başarısız, maalesef ekonomide Türkiyeyi geri götüren, toplumsal yapımızı ve barışımızı bozan dönemler geçirdik.
     Bu dönemin istikrar dönemi olduğunu ve güçlü bir iktidarın görev yaptığını belirten Arınç, AK Partinin 3 milletvekili seçiminden hem de oyunu arttırarak başarıyla çıktığını ve çizgisinin hep yukarıya doğru olduğunu kaydetti.
    
     -Türkiyenin evet dediğine Marmaris hayır diyor-
    
     İki mahalli seçim geçirdiklerine değinen Arınç, 2004te yüzde 42 oy oranıyla bütün belediyelerin yüzde 65ini kazandıklarını ifade etti. 2009 yılında yine bütün belediyelerin yaklaşık yüzde 65ini kazandıklarına işaret eden Arınç, bu iki seçimde o zamanki büyükşehir belediyelerinin ilkinde 12sini, ikinci seçimde ise 10unu kazandıklarını vurguladı.
     2007 yılının Ekim ayında yapılan referandumda yüzde 67,5 ile 2010da yapılan referandumda ise yüzde 58 ile başarıyla çıktıklarını anımsatan Arınç, Referandumlarda AK Parti evet dedi, millet evet dedi, Marmaris hayır dedi. Demek ki Türkiyenin evet dediğine Marmaris hayır diyor. Gerisini Marmaris düşünsün. Türkiyenin evet dediğine neden hayır derler insanın aklı almıyor ama Marmarisin de bir bildiği vardır elbet diye konuştu.
     Sağlıkta, eğitimde çok güzel şeyler yaptıklarını anlatan Arınç, şunları ifade etti:
     Yollarımız, havaalanlarımız çok güzel oldu. Enerjide güzel işler yaptık. Eskiden hizmet diye bir şey bilinmezdi bu ülkede. İktidarlar maalesef çıkarcılık, yolsuzluk gibi nedenlerle hizmet yapmaya engel olurdu. Biz kollarımızı sıvadık, işimize dört elle sarıldık ve sadece hizmet yaptık. Bunun sonucunda insanlar daha iyi sağlık hizmeti almaya başladı. Hastaneler birleşti. İki kişilik odalarda insan olduğumuzu hatırladık. Okullarımız çok güzelleşti, binlerce yeni derslik yaptık. 50-60 kişilik sınıflar 30 kişiye düştü. Yeni öğretmenler, yeni sıralar, yeni ders alet ve gereçleri, bedava çocuklarımızın önüne koyduğumuz ders kitapları ve yeni sistemle okullar çocuklarımız için iyi oldu. Yeni barajlar yaptık, tarıma destek verdik. Turizme yatırımlar yaptık. Turist sayısı 30 milyonu geçti.
    
     -Millet kimi seçerse kimi beğenirse bizim kabulümüzdür
    
     Önce hayal eden, sonra hesap kitabını yapan ve gece gündüz hizmet için çalışan insanlar olduklarını belirten Bülent Arınç, seçimleri CHPnin kazanması durumunda ise milletin takdiridir diyeceklerini söyledi.
     Millet kimi seçerse ona saygı göstereceklerini dile getiren Arınç, Ona hizmetlerinde de yardımcı oluruz. Ama iktidarda olan bir parti, iktidarında 11. yılına girmiş olan bir parti ve her seçimden çok şükür büyük başarılarla çıkan bir parti önümüzdeki mahalli seçimlerde de bütün büyükşehirleri alacak, kazanacak iddiasını göstermesi lazım dedi.
     Azına razı olamayız bu bizim kendimizi inkarımız olur ifadesini kullanan Arınç, O yüzden Aydında CHP seviniyorsa bırakalım sevinsin. Muğlada seviniyorsa bırakalım sevinsin. Bunların sevinçlerine de saygı göstermek lazım. Ama sandığa giderken Biz bu işi kazanacağız, daha çok hizmet, daha güzel bir Muğla ve Marmarisi biz yaparız diyeceğiz ve milletimizin önüne çıkacağız. Millet kimi seçerse, kimi beğenirse bizim kabulümüzdür ifadelerini kullandı.
     2015e kadar her seçimin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Arınç, yerel seçimleri erkene almak istediklerini ancak muhalefetin kaçtığını dile getirdi. Arınç, genel seçimlerde Muğladan en az 3 milletvekili çıkartmaları gerektiğini kaydetti.
    
     -Muğla, CHP için çantada keklik değil-
    
     13 ilin yeni büyükşehir olduğunu, bunlardan birisinin de Muğla olacağını anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Muğla hak ettiği büyükşehir statüsüne kavuştu. Kanun çıktı, şuanda Cumhurbaşkanlığında, umarım ki oradan da çıkmak suretiyle kanunlaşacaktır ve Muğla önümüzdeki seçimlere büyükşehir belediyesi olarak girecektir. Bu AK Partinin Muğla için yapacağı çok hayırlı bir hizmet. Muhalefete yaranamıyoruz. CHP istemiyor. Halbuki CHPliler bir taraftan arkalarına dönüp nasıl olsa Muğlayı kazanacağız diyorlar. Bu tarafa doğru dönüp nereden çıktı bu büyükşehir, ülke bölünüyor parçalanıyor diyorlar. Çantada keklik olarak görüyorlar, hiç çantada keklik falan yok. Muğla büyükşehir olmakla, bütün şehir olmakla hizmetler daha da artacak. İnanıyorum ki çalışmak, gayret etmek suretiyle şu beraberliğimizi bütün Marmarise, Muğlaya yaymak suretiyle önümüzdeki seçimlerde büyükşehir belediye başkanı da Marmaris belediye başkanı da AK Partili olacak. Hayal değil bu.
    
     Muhabir: Levent Kişi - Durmuş Genç - Utku Uçrak
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER