Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursada:

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursada: -Bursanın İstanbuldan sonra ikinci ihracat merkezi olmasıyla iftihar ediyoruz. Sosyal güvenlik alanında çalışanlarının sayısıyla iftihar ediyoruz. Ama bu sadece sanayiyle Bursanın yetinmesi


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursanın İstanbuldan sonra ikinci ihracat merkezi olmasıyla iftihar ediyoruz. Sosyal güvenlik alanında çalışanlarının sayısıyla iftihar ediyoruz. Ama bu sadece sanayiyle Bursanın yetinmesi anlamına gelmez dedi.
     Arınç, Bursa Kaynarca Jeotermal Su Terfii Merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yağmur altında hayırlı bir açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, çok güzel amaçla yapılan bu merkez için emeği geçenlere teşekkür etti.
     Bursaya gelmeden önce kentin kaplıcaları, sıcak suyu, termali ile ne kadar ünlü olduğunu, kentin geleneksel yapısının onunla özdeş hale geldiğini bildiğini belirten Arınç, ancak geldikten sonra, genellikle Çekirge bölgesinde kaldığı için hem termal su kaynaklarının yeterli olup olmamasını, hem de yeni yapılacak lüks otellerin bu sudan istifade etmesiyle Bursanın neler kazanacağını daha iyi anlama fırsatı bulduğunu söyledi.
     Arınç, termal suyun Bursa için büyük bir nimet olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Almanyadan örnekler verdi. Saniyede yarım litreyle bir termal tesisin çalıştığını söyledi. Biz burada gerekirse saniyede 300 litreyi aşkın su çıkarabileceğiz. Demek ki büyük bir zenginlikten bahsediyoruz. Bunu daha çok kullanmak ve daha çok kişinin istifade etmesini sağlamak gerekir diye konuştu.
     Bursa için iki önemli hedefleri bulunduğunu, birinin merkezdeki hastaneleri, sağlık tesislerini daha yeterli hale getirmek olduğunu anlatan Arınç, acil ve yoğun bakım üniteleriyle bulundukları binaları yenileştirme konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Bursaya büyük bir sağlık kampüsünün yapılmasıyla, sağlık serbest bölgesine kavuşturmakla bu konuda önemli bir adım atıyoruz. İkincisi de termal kaplıca suyuna sahip olan Bursada bu sondajlarla daha çok suya kavuşması, bunları tevzi etmesi ve öncelikle terfi etmesini gerçekleştirilmiş oluyor. Böyle bir yatırım kendi alanında bir ilktir. Bursanın sanayisi, endüstri üretimi, ihracatıyla istihdamıyla iftihar ediyoruz. Bursanın İstanbuldan sonra ikinci ihracat merkezi olmasıyla iftihar ediyoruz. Sosyal güvenlik alanında çalışanlarının sayısıyla iftihar ediyoruz. Ama bu sadece sanayiyle Bursanın yetinmesi anlamına gelmez.
     Bizim aynı zamanda turizmi de canlandırmamız ve turizmde de yüksek kapasiteye ulaşmamız lazım. Dünyanın her yerinde en ilginç yatırımların turizm alanında olduğunu da biliyoruz. Allah bu kadar güzel nimetleri vermişken bunların boşa akıtılması, karşıdan bakılması ve bunların israfına göz yumulması mümkün değil.
     Yeni sondajlarla 40 derece ile 90 derece arasında sıcak termal su elde ettiğimize, yeni yatak kapasiteleriyle zenginleştirdiğimize göre bunun sonucunu alacağız. Bütün dünyanın gözünün Bursada olacağına inanıyorum. Şüphesiz yeni tanıtımlarla, yeni destinasyon merkezleriyle Bursanın turizmine ayağa hep birlikte kaldıracağız.
     Bu arada tören sırasında yağmur yağması üzerine Başbakan Yardımcısı Arınç ve diğer protokol, yerlerinden kalkarak arka bölüme geçti.
     Konuşmaların ardından Arınç, tesisin açılış kurdelesini kesip yetkililerden bilgi aldı.
     Daha sonra AK Parti İlçelerarası Futbol Turnuvasının final maçını izleyen Arınç, turnuva birincisi AK Parti İnegöl Teşkilatı takımı oyuncularına kupa ve madalyalarını verdi.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER